Dino’s

Onze theorie is dat onze kinderen alleen vervelend zijn als ze moe zijn of trek hebben. Daar is nog een 3e reden bij gekomen: als ze hun energie niet kwijt kunnen. En vandaag waren alle 3 de redenen tegelijk van toepassing. Ze waren stierlijk vervelend.

De jongens gaan de afgelopen dagen net een uurtje te laat maar bed, worden net iets te vroeg wakker en moesten gister veel stil zitten in de auto en tijdens het diner. Bij het ontbijt waren de jongens al druk en opstandig en ging er nauwelijks een hap naar binnen. Jasper is ook zijn oren vergeten bij Mount Fuji. Gelukkig hadden we vandaag een topuitje gepland waar lekker wat stoom afgeblazen kon worden!

Op een half uurtje rijden ligt er een dinosauruspark. Op een heuvel staan een stuk of 30 dino’s in levensecht formaat. Superleuk en ook nog eens gratis toegang! De jongens konden lekker hobbelen tussen de dino’s. Ze vonden ze eerst een beetje eng, maar toen men zeker wist dat ze niet echt waren werden ze ook geaaid en er kon ook op geklauterd worden.

Er waren ook een paar lange rollerglijbanen. Op het moment zijn glijbanen Stijns ergste nachtmerrie, maar Jasper vond het prachtig. En papa en mama waren ook weer even kind. Top ochtend dus!

Daarna geluncht in een heel grappig Italiaans restaurantje. Kaart alleen in het Japans, maar met Google translate geen probleem. We aten lekker pizza zodat de buikjes zeker weten gevuld zouden zijn. Weer terug bij onze ryokan ging Stijn naar bed en ben ik met Jasper het dorpje in gegaan op zoek naar een ijsje. In een klein zaakje vonden we een softijsje met uitzicht op de koninklijke familie en de lokale goudvis. Samen hebben we nog een ommetje gelopen en een paar winkeltjes bezocht. Gezellig zo met de grote kleine man.

Morgen gaan we waarschijnlijk een stukje fietsen. De eigenaar van onze ryokan heeft de fiets met aanhanger alvast even getest. Jasper vond het een leuk ritje.

6 gedachtes aan “Dino’s

 1. Robin José Julia en Marcus

  Lieve buurtjes, wat een gave reis maken jullie!! Wat leuk om jullie verhalen te lezen, we genieten op afstand mee.. natuurlijk missen we jullie, maar jullie missen hier niks hoor..de straat is gewoon hetzelfde😊Marcus mag volgende maand ook naar de peuteropstap en daar heeft hij veel zin in. En volgende maand is Julia jarig, dus we zitten volop in de verlanglijstjes met eenhoorns en glitters.. Haha.. geniet van jullie prachtige reis, voorzichtig met alle wilde dieren en we blijven hier lekker meelezen! Veel liefs!

  1. Annelies

   Wij missen jullie ook! Vorige week gingen we naar de markt, maar Stijn had het verkeerd begrepen en had “bij Marcus spelen verstaan”. Hij was hevig teleurgesteld dat over de lokale markt gingen struinen 😂
   Veel plezier met de peuter op stap Marcus en we hopen dat Julia allemaal mooie eenhoorn spulletjes krijgt.
   P.S. Weinig wilde dieren nog gezien. Wel veel wangknijpende verliefde omaatjes, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *