Osaka

Vannacht zijn we een paar uur met Stijn in de weer geweest. Hij werd om 1 uur huilend wakker en was daarna klaarwakker. Niets hielp en het duurde tot een uur of 4 voordat hij weer sliep. Brak nachtje dus voor ons. Achteraf snappen we het wel, Stijn heeft een te lang middagslaapje gedaan en is niet meer in de speeltuin geweest, Jasper wel. En dat kregen we vannacht ook te horen. ‘Ik wil niet slapen, ik wil naar de speeltuin!!’

We stonden rustig op en eind van de ochtend vertrokken we naar de Kuromon Ichiba markt in het centrum. Het was maar een halte met de metro en daarna een stukje lopen. We liepen alleen een beetje om en het woord speeltuin bleef maar vallen. Dat zijn we ook zeker van plan vandaag, maar eerst naar de markt en wat eten.

Na een beetje zwerven over de markt vonden we een restaurantje. De markt was superleuk, met allerlei interessante kraampjes. Jammer dat we niet in een goede stemming zijn om er wat meer rond te kijken en wat te eten en te winkelen. In het restaurant bestelden we sushi, kip, spiesjes met vlees en twee lokale specialiteiten: Okonomiyaki, de pannenkoek met kool en Takoyaki, de poffertjes met inktvis. Smaakte goed!

Daarna zijn we over de hoofdstraat gelopen waar het een drukte van jewelste was. Overal mensen en toeristen. We maakten wat foto’s en Stijn zorgde voor een nieuwe missie: een verschoningsplek. Hij had gister en eergisteren al overgeslagen, dus het was een spannende surprise. Uiteindelijk heb ik hem verschoond op de vloer van een H&M paskamer. Er stond een enorme rij voor de openbare toiletten. Voor mezelf meteen een spijkerbroek gekocht, mijn flodder backpackersbroeken zijn toch iets te fris met 14 graden.

De jongens bleven stoer meelopen, maar heel erg van harte ging het niet. ‘We zijn bijna bij de speeltuin jongens, nog heel even’, bleven we maar herhalen. En hè hè, het lopen werd beloond met een leuke speeltuin genaamd Kodomonia. Wel superprijzig met €25 entree, maar dit uitje hadden de jongens wel verdiend! Hardcore ouderwets spelen blijft toch het leukst. We wisselen de activiteiten zo veel mogelijk af zodat het voor de jongens ook leuk blijft en maken de grote mensen activiteiten ook zo leuk mogelijk. Ze mogen over stoepjes lopen, over putten springen, de weg wijzen, voorop lopen en dat soort dingen. En bijvoorbeeld op zo’n markt is er van alles te zien (wow wat een grote vis!) mogen zij bepalen welke kant we op gaan of mogen ze wat te eten uitkiezen. Vandaag zat het er even niet in, helaas, ze hadden er geen zin in. En misschien waren wij zelf ook wel te moe om ons best te doen. Volgende keer weer beter denk ik, maar dan bedenk ik mij dat dit de laatste dagen van onze reis zijn. Nog maar 4 nachtjes slapen en dan gaan we weer naar huis!

Vanaf de speeltuin namen we een taxi naar huis. We zijn erg fan van openbaar vervoer en de speeltuin was bij het grote station Namba van Osaka, maar af en toe moet je het jezelf makkelijk maken. Overigens kost een taxi hier niet zo heel veel aangezien we hemelsbreed dicht bij het centrum zitten. Met de metro moeten we een keer overstappen en een stukje lopen. Terug in ons appartementje kookten we wat simpels. Hopelijk slapen we allemaal lekker vannacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *