Sterrenstart

Woensdag was het zover! Onze laatste werkdag! De hele dag jaloerse blikken van collega’s en de laatste dingen afhandelen. Ik heb wel eens mindere dagen gehad…  Donderdag was onze eerste verlof dag en dit is ook de dag dat we op de kop af 10 jaar een stelletje zijn. Dubbel feest dus die we op een bijzondere manier hebben gevierd. We zijn namelijk uit eten geweest bij de Librije in Zwolle. Een van de twee driesterren restaurants in Nederland. En wat een beleving was dat…

Buiten wordt je opgewacht door een mannetje die de deur voor je open houdt en je naar binnen begeleid. Vervolgens staan ze drie man sterk je op te wachten. Een die je reservering controleert, eentje die je jas aanneemt en eentje die je naar je tafel brengt. Onze tafel was in de hoek en in plaats van stoelen zaten we op een bankje. En dan schuiven ze dus niet je stoel aan, maar je tafel. Op onze tafel stond een klein cadeautje met een kaartje om ons te feliciteren met ons jubileum. En dan krijg je een glaasje champagne. Heerlijk!

Het is geweldig om te zien hoe een restaurant zo goed geolied kan werken. De bediening verloopt vlekkeloos en iedereen heeft zijn eigen taak. Servetten op schooten leggen, water in glazen schenken. Iedereen weet wat hij moet doen. Het publiek was natuurlijk ook leuk om te bekijken. Mensen die net als wij in de categorie “obvious rookie” horen en de “ik doe dit iedere week en soms zelfs twee keer in de week types”.  En ook een gepensioneerde BN’er. Discreet als ik ben zal ik niet zeggen wie het was, maar ik zal wel een hint geven: Ik ben Annelies, ik ben 28 jaar en ik doe Woody Woodpecker na!!! Wie het weet mag het zeggen :).

Maar dan heb ik het nog niet eens over het eten gehad. Chef Boer komt zelf de kaart brengen en neemt zelf ook de bestelling op. Wij kozen menu Librije. Een diner met 8 minigangen. Hij vroeg of wij nog speciale dieetwensen hadden of dingen niet lustten. Die hadden we niet dus Jonnie zei met een knipoog “Dus ik kan helemaal los?”

En dan gaat de chef ook helemaal los… Alles smaakt onbeschrijfelijk lekker en alle smaken kloppen. Fantastisch gewoon! Het enige wat er op aan te merken is zijn de hoeveelheden. Die zijn toch wel in de categorie less is more…

Mevrouw Boer komt informeren over de wijnen en toen zij een wijntje kwam uitschenken heb ik gevraagd of zij en de chef mijn kookboek wilde signeren (ik weet het, ik ben een culiNERD!!!) en natuurlijk wilde zij dat voor ons doen.

Al met al een geweldige avond die we nooit meer zullen vergeten en een mooi begin van onze reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *