Al een week weer thuis!

Home sweet home na onze mooie reis. Vrijdagmiddag 23 november zijn we om 15:00 geland.

Die ochtend in Osaka moesten we vroeg op en om kwart voor 7 verlieten we ons laatste huisje. De eerste keer deze reis verliep dat een beetje gehaast. We waren denk ik wat minder goed voorbereid omdat we nu toch naar huis gingen. We liepen weer naar het station Imamiya en namen daar de trein naar het Shin-Imamiya station waar de trein naar het vliegveld vertrekt. We kochten een kaartje en kregen twee gereserveerde stoelen. Of de meneer van de treinkaartjes begreep ons niet, of we konden op dit tijdstip geen plek reserveren voor de kinderen. Ze zaten dus lekker op schoot, wat best goed ging omdat ze nog een beetje slaperig waren.

Bij aankomst op ons ‘vertrouwde’ vliegveld checkten we in en gingen we de douane door. We kochten nog wat laatste souvenirs en om half 11 konden we het vliegtuig in. We vliegen met KLM, gek om weer zo veel Nederlands om je heen te horen. We vertrokken op tijd en de jongens hadden weer hun eigen schermpje om onbeperkt filmpjes te kunnen kijken. Het was dan ook een relaxt vluchtje en zelf heb ik ook nog 3 films kunnen kijken.

Helaas was het eten aan boord niet lekker en door ons gehaast in de ochtend hadden we niet goed ontbeten. Voor het eerst dat we het vliegtuigeten niet lekker vinden deze reis. Gelukkig hebben ze wel veel stroopwafels aan boord dus die gingen er goed in. Het personeel van KLM springt er toch wel bovenuit wat betreft attentheid. Fijn hoor!

Het was een lange zit van 12 uur, maar de jongens waren braaf en rustig dus de vlucht ging best vlot. Aan het eind hebben ze allebei nog wat uurtjes geslapen, want op Japanse tijd was het inmiddels al laat in de avond. Tijdens de landing hadden we mooi uitzicht over Nederland en ook de skyline van ons mooie Rotterdam. We zijn weer in Nederland!

Een uurtje na aankomst kwamen we de schuifdeur door en konden we knuffelen met ons ontvangstcomité. Opa Tom, Oma Ellen, Opa Kees, Oma Ineke, Caroline en Dick stonden ons op te wachten. Wat fijn om ze weer te zien ❤

Verspreid over twee auto’s zijn we naar Pijnacker gereden en om 5 uur stonden we weer in onze eigen woonkamer. Wat een leuk huisje! Ruim en heel luxe. Hier blijven we wel een flink aantal nachtjes. Jasper en Stijn slaakten een paar enthousiaste kreten en vielen aan op hun speelgoed. Wat hadden ze dat gemist zeg!

We bestelden pizza’s en aten met z’n allen terwijl we vertelden over onze avonturen. Wat gek om weer in ons eigen huis te zijn. Om half 7 zaten Jasper en Stijn er helemaal doorheen en hebben we ze op bed gelegd. Het was ook inmiddels 3 uur ‘s nachts in Japan, dus niet zo raar dat ze moe waren. Maarten en ik gingen ook op tijd naar bed, want we verwachten een rommelige nachtje nu we nog op Japanse tijd zitten.

De nacht viel nog mee gezien het tijdsverschil. Stijn was om 1 uur wakker en aan het huilen. Ik heb een uurtje met hem gezeten in zijn kamertje en hij is weer gaan slapen tot 7 uur. Jasper kwam om 5 uur onze kamer binnen en heeft in ons bed nog tot 9 uur geslapen. Niet slecht! Wij waren rond 5 uur klaarwakker en zijn gaan opruimen, uitpakken en boodschappen gaan doen. Om 9 uur zaten we aan de tweede ontbijtsessie van deze dag met vers gebakken croissantjes met gorgonzola, een klassieker in ons gezin.

Om 10 uur zijn we naar de metrohalte gelopen voor de aankomst van Sinterklaas. Ja ja, Sint komt hier niet met de stoomboot, maar met de metro. Het was koud ,de jongens waren moe en wilden niet zelf lopen. Het duurde ons te lang, maar we hebben de Sint en zijn pieten gezien! Welkom Sinterklaas!

We lummelden nog wat en eind van de middag zijn we naar de 1e verjaardag van ons vriendinnetje Vera gegaan. Het was erg gezellig en leuk om onze vrienden weer te zien. Ook fijn om wat afleiding te hebben om de jetlag te bestrijden.

De dagen erna vielen we langzaam weer in onze oude gewoontes en pakten we het Hollandse leven weer op. Op maandag kwamen opa en oma oppassen. Ze zijn lekker gaan spelen bij Monkey Town. Stijn ziet er nu wel uit als een bokser. Hij is tegen een speeltoestel aangelopen en heeft een flink blauw ei op zijn hoofd. Deze week is Jasper ook begonnen met school. Op maandagmiddag zijn we toen we school uit was met hem langs gegaan om zijn schoen te zetten, dat mochten alle kinderen vandaag namelijk doen. Zo kon hij de klas nog een keer zien en de juf een handje geven. Er stond ook al een stoeltje voor hem klaar. Jasper vond het heel leuk en heeft erg veel zin in school.

Morgenochtend komen de rommelpieten, dus de juf raadde ons aan iets later te komen zodat de ergste consternatie voorbij is. Op de fiets brachten we eerst Stijn naar de opvang. De eerste 2 minuten vond hij het heel spannend, maar daarna liep hij rond alsof hij er vorige week nog geweest was.

Met Jasper fietsten we door naar de Mariaschool. We fietsen even om omdat we te vroeg waren. ‘Mama, waarom fiets je verkeerd? Ik wil zo graag naar school!’ Hij heeft er echt zin in om naar school te gaan. Aangekomen bij school was de timing precies goed. De ergste drukte was al voorbij en de rommel van de rommelpieten bijna opgeruimd. De schoencadeautjes waren wel verstopt dus die moeten ze zo nog even zoeken. De kindjes uit de klas waren heel lief en geïnteresseerd in de nieuwkomer en Jasper leek meteen op zijn gemak. Wat fijn! Ook leuk is dat Jasper bij zijn buurjongen in de klas zit en bij zijn oude vriendje van de opvang. Ze herkenden elkaar meteen. Jasper zit ook bij een Japans jongetje in de klas dat we ook van de opvang kennen. Heel toepasselijk! Met een gerust hart fietsten we weer naar huis. (Brrrr wat is het koud!)

Jasper had het heel leuk gehad tijdens zijn eerste ochtend school. Tijdens de lunch had hij allemaal praatjes en na zijn tosti mocht hij de chocolade Sinterklaas opeten die in zijn schoen had gezeten.

Op woensdag was Jasper vrij van school en dat was maar goed ook, want Maarten is jarig vandaag! Jasper en ik maakten samen ontbijt. De rest van de dag deden we niet veel. Beiden jongens waren nog niet helemaal fit en wij overigens ook niet. Pfffff we hebben nog steeds last van de jetlag. Vooral Stijn was erg vroeg wakker. Sinds een paar dagen krijgt Stijn zijn speen ook niet meer. Die hebben we namelijk aan Sinterklaas gegeven. Dat gaat best goed, al leek hij er vandaag een beetje over in de rouw te zijn. ‘Mijn peentje!’, hoorden we af en toe. In de middag hebben we kruidnootjes gebakken. Jummie!

Donderdag ging Stijn weer naar de opvang. Alsof hij nooit is weg geweest vertelde de juf. Jasper ging vandaag twee keer naar school. In de ochtend en de middag en na de middag ook nog naar de naschoolseopvang om te wennen. Ook dat ging weer helemaal goed. Beide jongens hadden ook heel goed geslapen, dus dat scheelt.

En terwijl ik dit schrijf zit Jasper op school en is Stijn een extra dagje naar de opvang.  Volgende week gaat Jasper een volle week naar school en moeten wij weer werken. Dan begint het echte gewone leven weer, waar we veel zin in hebben. Deze laatste week is voorbij gevlogen en het was fijn weer even rustig op te starten. We zijn al weer gewend aan ons Nederlandse leventjes. Alleen aan de koud en het dik inpakken zijn we nog niet gewend. Bah!

Dit was dan echt mijn laatste verslagje…

Lieve lezers, wat leuk dat jullie met ons zijn meegereisd en tot de volgende keer!

Liefs van de Four Drifters ❤

6 gedachtes aan “Al een week weer thuis!

 1. Tiny Walbeek

  We vonden het heel leuk om steeds jullie avonturen te volgen via de “Drifters”,
  Heel leuk geschreven, best knap. Het zal wel wennen zijn na zo’n mooie vakantie met
  jullie jongens.

  Bedankt voor de leuke berichtjes, De groetjes van twee volgers,

  Tiny en Wim Walbeek

 2. Kees.v.d.Bos

  WELKOM THUIS….. ik ben heel blij dat jullie thuis zijn.

  bedankt voor de mooie reisverhalen en foto’s

  groeten OPA Kees

 3. Els van der Wal

  Lieve Annelies, Maarten, Jasper en Stijn

  Wij hebben genoten van de verslagen van jullie avonturen. Dank je wel Annelies dat je zo nauwgezet een reisjournaal hebt willen bijhouden. Dat zal niet altijd gemakkelijk zijn geweest. We zijn blij dat jullie zo’n prachtige tijd hebben gehad, maar ook opgelucht dat jullie weer een beetje in de buurt zijn.
  Veel liefs
  Els&Guus

 4. Els Vonk

  Fijn dat jullie weer thuis zijn. Ik heb genoten van de mooie verhalen. Ik zal het missen. Iedere avond ging ik er even voor zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *