En nu zijn we echt in Japan!

Na een kort nachtje in Osaka zijn we op pad gegaan naar onze volgende bestemming, Kanazawa. Een stad aan de kust in het midden van Japan. Ook wel klein Kyoto genoemd vanwege de rijke geisha geschiedenis.

Voor ons gevoel moesten we vroeg op, maar we hebben wel alle 4 heerlijk geslapen. We namen een taxi naar het Shinkansen station van Osaka. Daar kochten we een kaartje voor de Thunderbird trein naar Kanazawa. Ons volgende plekje. Die trein doet 2 uur en 3 kwartier over een stuk dat 5 uur met de auto zou duren. Op het station kochten we een bento box. Dat zijn Japanse lunch boxen met allerlei vakjes met gezond en lekkers. Een beetje rijst, een beetje groente, een beetje vis, een beetje ingelegd zuur, iets zoets, enz. Bij het winkeltje staan plastic voorbeelden van de dozen die er levensecht uit zien. Je wijst er eentje aan en krijgt het echte doosje mee. In de trein aten we onze bento’s op en oh, oh, oh, wat smaakte dat lekker!

Vanaf het station in Kanazawa was het een kwartiertje lopen. Jasper was in de trein in slaap gevallen dus het kostte wat overtuigingskracht om hem aan het lopen te krijgen. Dragen gaat echt niet met al onze bagage en Stijn in de draagzak. Trouwens weer superlief, de jongens kregen steeds treinstickers toegestopt van de conducteurs in de trein en op het station en ook een bouwplaat van een bullittrain.

Aangekomen bij ons huis werden we opgewacht door Michy onze host. Een hele lieve dame die ons van alles uitlegde. Ze had zelfs voor speelgoed voor de jongens geregeld.

Ik ben boodschappen gaan halen bij de lokale supermarkt. Buitenlandse supermarkten zijn voor mij altijd een feestje. Al is het hier wel een uitdaging. Alles is in het Japans en de verpakking is soms wat apart waardoor je af en toe een gokje moet wagen. Een appel op de verpakking hoeft niet te betekenen dat de inhoud iets met appel te maken heeft.

We hebben voor onszelf gekookt. We aten broccoli, rijst en Japanse schnitzeltjes. De broccoli ging er in als zoete broodjes. Eindelijk weer groenten!!! Jasper en Stijn smulden er ook van.

Met z’n allen gingen we lekker vroeg naar bed. Morgen uitslapen en een lui dagje!

3 gedachtes aan “En nu zijn we echt in Japan!

 1. Evelien

  Net begonnen met lezen.
  Wat een avontuur nu al!!
  Ik krijg het al benauwd als ik eraan. Denk.
  Maar hé jullie doen het gewoon ondergaan wat er op jullie pad komt.
  Geweldig!
  Geniet met volle teugen.

  Ik zal jullie volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *