En we noemen hem Jebi!

Helaas… Geen eerste blog met een daverend verslag over hoe fantastisch het hier in Japan allemaal is. De afgelopen 14 uur nadat we geland zijn hebben we op de airport doorgebracht en daar komen we de komende uren ook niet vanaf.

Dinsdagochtend half 9 zijn we geland Het was een hobbelige landing inclusief klein spuugincidentje met Jasper. De storm hing al in de lucht… Het weer was nog prima, maar 2 uur later toen we de douane door waren regende het flink en waaide het al. Openbaar vervoer werd uit voorzorg gesloten en bruggen in de omgeving ook.

Oeps! Er zat niks anders op dan een plekje in de aankomsthal te zoeken en de storm uit te zitten. Buiten wat gerommel hebben we niks gemerkt van de storm. Die heeft flink huisgehouden weten we inmiddels. We hebben ons kamp opgezet en eten ingeslagen. Ons kamp bestaat uit de twee Deryan slaaptentjes van de jongens en een mini luchtbed van de decathlon. We trekken aardig wat bekijks en hebben heel wat aanspraak. Heel gezellig. Beetje camping gevoel! Inmiddels zijn we verplaatst naar een luxere campingplaats met comfy stoelen en uitzicht op de brug waar een paar bootjes tegenaan gewaaid zijn. De landingsbaan ligt ook onder zo goed als helemaal onder water.

De sfeer is vredig, gemoedelijk, gezellig en rustig. Niemand klaagt, iedereen probeert zich een beetje te vermaken en een beetje te slapen. De stroom is hier in een deel van de luchthaven uitgevallen en de sfeer is zo gemoedelijk dat de winkeltjes met een dun touwtje zijn afgezet. In elk ander land ter wereld was dat winkeltje binnen een uur wel leeg ‘geroofd’ zijn. Dat kan alleen in Japan. Verder komen er steeds mensen vertellen hoe schattig (kawaiiii) onze kindjes zijn en krijgen we eten en drinken toegestopt.

Beetje rommelig begin van onze reis dus, maar we vermaken ons prima eigenlijk. De luchthaven is mega schoon en luxe We hopen wel dat we morgen de airport kunnen verlaten. Er schijnen morgen weer bussen te gaan rijden.

16 gedachtes aan “En we noemen hem Jebi!

 1. Piet en Miranda

  Fijn om wat van jullie te horen! En jullie maken er het beste van… weer een ervaring voor het leven😀. Dikke kus van ons💋

 2. Kees Brons

  Vervelende start Annelies, maar goed te lezen dat je van het nadeel een voordeel maakt en alvast je kampeerervaring oefent:-) Hoop dat jullie morgen je reis kunnen voortzetten….

 3. Linda

  oei dat is even balen…maar zolang je maar met elkaar bent! Gelukkig alweer veilig geland en hopelijk morgen verder reizen!

  Liefs van de Verweijtjes <3

 4. Ellen

  Dit is wel een heel bijzonder begin van jullie vakantie.
  Wel fijn dat het toch een beetje gezellig is.

  Nu maar hopen dat jullie morgen inderdaad de airport kunnen verlaten.♥️

 5. Sonja

  Goh wat een bumpy start van jullie trip! Zagen het hier op het nieuws vanavond.
  Leuk dat het zo gezellig is op dit vliegveld, een Japanse vliegveld-ervaring.

  Hopelijk kunnen jullie als het weer het toelaat vertrekken naar jullie volgende nieuwe ontdekkingen.

  Hier is het nazomers benauwd en warm.

  Groeten Sonja & Ewoud

  1. Kees.v.d.Bos

   Hoi Maarten Annelies Jasper en Stijn

   een nat begin…. je moet maar denken…

   NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN

   Gr Pa en Ineke.

 6. Jasmijn

  Jeetje wat maken jullie mee zeg! Mooi verslag heb je geschreven vanuit een “glas is halfvol mentaliteit”. Sterkte vannacht!

 7. Edwin Edelenbos

  HOI Hikers

  Een Tyfoon meer of minder maakt jullie travellers niet uit.

  Succes daar en ik lees graag jullie verslagen TOP 🙂

  ご挨拶

  Edwin

 8. Andre

  Kan je ook weer van je lijstje afschrapen: – tyfoon.
  Misschien op Bali nog een aardbeving meepakken. Of stond die al op je lijstje?
  Maar zonder gekheid, hopelijk geen natuurgeweld meer zodat het echte genieten kan beginnen.

 9. Marianne Meijer

  Sjeetje, ik dacht nog toen ik die beelden op TV zag van die totaal onbereikbare luchthaven: ‘daar zal Annelies toch niet met haar man & kotertjes zitten?’ Wel dus: een onvergetelijke start van een onvergetelijke reis…. knap dat jullie er zo (ogenschijnlijk) relaxed onder blijven! Fijn dat de tentjes goed dienst doen, hopelijk zien jullie gauw meer van Japan!

 10. René

  Wat een stormachtige start van jullie reis zeg!
  Ik hoop dat het noorden van Japan niet als reisdoel is vastgelegd.
  Sterkte en veel 成功 verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *