En opeens is het bijna zo ver!

Vier jaar geleden heb je het er eens over. Een jaar geleden vraag je onbetaald verlof aan bij je werkgever. Een half jaar geleden zit je de Lonely Planet uit te pluizen en nu is het over twee weken zo ver!

We gaan 3 maanden op reis! Geen werk, geen Nederlandse politiek, geen waterschapsbelasting en geen herfstbladeren op het spoor. Wat dan wel? Wie zal het zeggen? We laten het gewoon over ons heen komen.

Maar wat gaan we dan doen? Waar gaan we heen? Indonesië en Vietnam vielen helaas af. Met de Trans-Siberie express naar Peking? Via Zuid-Amerika weer naar huis? Een paar daagjes San Francisco op de terugweg? 3 maanden is heel kort als je lijstje lang is.

Dus…. Wat is het nou geworden?

Thailand

21 november vliegen we naar Bangkok. Daar willen we kort verblijven en vervolgens met de nachttrein naar Vientiane, Laos af reizen.

Laos
In Laos willen we ongeveer 3 weken verblijven en Vang Vieng en Luang Prabang in het noorden bezoeken en Pakse, Dong Khong Island in het zuiden. Lekker onthaasten, een kookcursus volgen, tempels bezoeken, op een olifant rijden, een Laotiaanse sauna nemen, een Lao beer drinken….

Cambodja
In het zuiden van Laos steken we de grens over naar Phnom Phen, de hoofdstad van Cambodja. In Siem Reap willen we Angkor Wat bezoeken  en zo weer het rondje afmaken terug naar Bangkok.

Ach, dit is het idee. Er ligt nog niks vast en we zien wel waar we terecht gaan komen.

Sydney
Vanuit Bangkok vliegen we naar Sydney. Het is inmiddels 28 december. Sydney leek ons  wel een hele gave plek om Oud & Nieuw te vieren. Hartje zomer in de relaxte stad ter wereld! We blijven een week in Sydney en vliegen door naar Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland
We komen aan op het Zuidereiland en halen onze huurauto op. Waarschijnlijk verblijven we 3 weken op het Zuidereiland en 2 weken op het Noordereiland. En wat gaan we hier doen? Kanoën, kamperen, een gletsjer beklimmen, wijnproeven, een zwavelmeer bezoeken, kiwi’s eten, snorkelen…. We zien wel.

Fiji
Het is nu al weer begin februari en we hebben nog anderhalve week op Fiji om alles even te laten bezinken. En voor de verandering hebben we hier wel alles al geregeld. De eerste 4 dagen gaan we mee op een zeilboot naar de Yasawa eilanden groep. Snorkelen, zwemmen, in een hangmat hangen en drinken uit een kokosnoot. (Je wordt vanzelf groot!) Daarna verblijven we een week  op Taveuni Island. Op dit eiland ligt de datumgrens. Aan de ene kant van het eiland is het een dag eerder dan de andere kant van het eiland. Huh??

Naar huis
En dan is het genoeg geweest. Via Los Angeles, London komen we op 14 februari weer aan op Schiphol. Na hopelijk een mooie reis waar we mooie dingen hebben gedaan en gezien en geweldige mensen hebben ontmoet.

Volg ons de komende maanden op onze reisblog!

Een gedachte aan “En opeens is het bijna zo ver!

  1. Evelien

    Maarten en Annelies,

    Jullie plannen voor de komende 3 maanden klinken geweldig. Ik hoop dat jullie ons in het koude kikkerlandje vaak op de hoogte houden van jullie avonturen.

    geniet ervan, jullie hebben het verdiend. ( wij ook maar ja, dat ter zijde)

    Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *