Het begint altijd met de lonely planet…

Altijd een belangrijke stap voor onze reisplannen. De aanschaf van de Lonely Planet. Wat mij betreft de enige echte reisgids. Waarom? Het geeft je echte informatie over je bestemming waar je wat aan hebt.

Andere reisgidsen hebben vaak veel mooie plaatjes en foto’s, maar geven voor mij niet genoeg informatie. In praktische tips blinkt de LP echt uit. (LP is mijn koosnaampje voor de Lonely Planet.) Tips als: “Bezoek de tempel om die en die tijd dan heb je geen last van zus en zo”. “Welke bus moet ik nemen en wat kost die?” “En waar stopt die bus dan?” En het is ook een eerlijke gids. Je leest er welke hotspots een beetje tegenvallen zodat je de juiste verwachtingen hebt. Je leest er ook voor welke oplichtingspraktijken je moet oppassen? Zaken die in andere gidsen niet aan bod komen of die te beknopt worden beschreven.

Ook prijzen worden goed beschreven zodat je meteen kunt beoordelen of iets in je budget past. Budgettips zijn ze sowieso goed in. Veel gratis bezienswaardigheden worden benoemd of bijvoorbeeld op welke dag een museum gratis entree heeft.
Daarnaast heeft de LP een unieke schrijfstijl die mij wel bevalt. Helder en informatief, maar altijd met een vleugje humor die de situatie goed samenvat.

Nadeel is dat iedereen die de LP heeft hetzelfde weet en hetzelfde gaat doen toch? In de praktijk valt dat wel mee. Bepaalde bezienswaardigheden zijn jou eenmaal druk omdat ze bekend zijn en/of gewoon heel erg de moeite waard zijn om te bezoeken. LP noemt ook tips voor overnachtingen en restaurants. Op internet kun je altijd reviews vinden en zelf een keus maken voor een plek om te blijven en te eten. En ook hier geldt: de LP noemt deze plekken omdat ze de moeite waard zijn, niet om er zelf beter van te worden.

Kortom, ga je een reis plannen en wil je je van te voren inlezen in serieuze informatie? De LP is je beste vriend!

Een gedachte aan “Het begint altijd met de lonely planet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *