Goooooodmorning Saigon!!!

Goooodmorning Saigon!!!! Na een zelf gemaakt ontbijtje zijn we ons appartementencomplex gaan verkennen. We vonden de juiste lift naar het enorme dakterras op de 34e verdieping. Wauw! Heel mooi aangelegd met een klein speeltuintje, allemaal plantenbakken, zitjes en een BBQ hoek. Hier kan je wel een leuk feestje geven. We hadden fantastisch uitzicht over de stad en keken onze ogen uit.

Op de 2e verdieping zit het zwembad. Dat zag er ook heel aantrekkelijk uit en we zijn ons meteen gaan omkleden om een duik te nemen. Er was een heel apart stuk waar de jongens konden staan, dus dat was heerlijk zwemmen.

Beneden in ons complex zit een 7 eleven en een andere, wat luxere supermarkt. Ik ben beneden wat te lunchen voor ons vieren gaan halen en dat aten we in ons appartementje op. Stijn deed weer een dutje en Jasper mocht even filmpje kijken.

Na Stijn zijn slaapje zijn we de stad gaan verkennen. We lieten ons afzetten bij het postkantoor. Een oud koloniaal pand dat de moeite waard om te bezoeken zou zijn. En het had ook een praktische reden. We willen weer een pakket naar huis sturen met souvenirs en andere zaken die we in Taiwan en Japen niet nodig hebben en wilden weten wat de prijzen voor het versturen zouden zijn.

Het gebouw was inderdaad een mooi gebouw met een grote foto van Ome Ho in de hal. Meneer Ho Chi Min dus. Blijkbaar is het postkantoor heel populair, want het was afgeladen met toeristen. In het postkantoor waren ook diverse winkeltjes met souvenirs. Vooral de kaarten en antieke postzegels deden het goed. Slim gedaan eigenlijk.

We staken de straat over naar de plaatselijk Notre Dame. De straat oversteken is in Vietnam al een excursie op zich. Wij zijn er al aardig geoefend in. Brommers hoef je niet op te letten, die zoeven zo om je heen. Auto’s en vooral toeringcars zijn de gevaartes waar je op moet letten. Als daar tussen een gat valt kun je veilig oversteken. Overigens zijn hier best veel zebrapaden, maar die zijn er echt alleen voor de sier. Ik blijf het fascinerend vinden hoe al het verkeer in een georganiseerde chaos langs elkaar heen rijdt zonder brokken. Tenminste, wij hebben nog geen verkeersbrokken gezien.

De Notre Dame was verder niet zo bijzonder. Die in Parijs en die in Hanoi zijn mooier. We namen een foto en ik nam wat foto’s van een Koreaans stel dat aan mij vroeg een foto te maken.

Volgende stop was een boekenwinkel. Voor ons verblijf in Taiwan zoeken we nog een Lonely Planet. In een shopping mall slaagden we in een boekwinkel en kochten we bij H&M een spijkerbroek voor Jasper. De afgelopen weken hobbelen we rond in korte broek, t-shirt en slippertjes, maar dat is een keertje over. Dat zal even wennen worden straks!

Tijd voor de avondmaaltijd en voor vanavond hadden we het restaurant Propoganda uitgezocht. Leuke tent, maar het eten was gezien de prijs niet heel bijzonder. Je kunt lekkerder eten in Vietnam volgens ons. Prijs kwaliteit verhouding vinden wij sowieso wel een dingetje in Vietnam. We schuiven nu met twee kleintjes wat minder makkelijk aan op plastic stoeltjes aan de kant van de weg waar je wel de beste prijs/kwaliteit vindt. We kiezen nu vooral comfortabele restaurants gericht op westerse toeristen, maar met een Vietnamese kaart. Heel gezellig en lekker, maar je bent al snel €20-€40 kwijt, wat echt een klein fortuin voor Vietnamese maatstaven.

Jasper viel in de taxi op weg naar huis al in slaap en wij volgden niet veel later. Gooooooodnight Saigon!!!

Een gedachte aan “Goooooodmorning Saigon!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *