Naar de kapper en de speeltuin

Vanochtend zijn we bij onze buurman Chuon Chuon sky bar gaan ontbijten. Naast ons zat een groepje Vietnamezen en eentje kwam even met Stijn knuffelen. We maakten een praatje met ze en het bleek een groepje uit Saigon en een Vietnamees/Amerikaans echtpaar uit Californië. Allemaal op vakantie in Phu Quoc. Vanochtend hadden we een gesprek met Hoang onze host over de gemiddelde inkomens in Nederland en Vietnam. Hier is het gemiddelde inkomen rond de $300 per maand. Dus ongeveer 10x zo laag als in Nederland. Wat een oneerlijk verschil eigenlijk. Natuurlijk zijn heel veel zaken hier stukken goedkoper dan in Nederland, maar niet alles is 10x goedkoper. En als je de vergelijking doortrekt kost ons luxe ontbijt met yoghurt, eitjes, pannenkoekjes, ijsthee en cappuccino, van €16 totaal, voor de gemiddelde Vietnamees dus €160.

Met een taxi zijn we naar het centrum gegaan. Maarten heeft een kapper uitgezocht. Tijd voor een knipbeurt voor de mannen en ook een scheerbeurt voor Maarten. Hij heeft zich sinds Japan niet meer geschoren! Flink vachtje dus. De jongens gingen eerst. Stijn vindt de kapper vreselijk, maar nu ging het best goed. Bij binnenkomst bleken er twee over enthousiaste hondjes te zijn, dus Jasper en Stijn wisten niet hoe snel ze op een stoel moesten klimmen. Nadat de jongens geknipt waren ben ik met ze naar een kleine binnenspeeltuin gelopen. Deze ontdekten we bij toeval. Online is er niks over te vinden. De jongens leefden zich helemaal uit terwijl Maarten onder handen genomen werd bij de kapper.

Rond lunchtijd waren we weer compleet. Maarten heeft een uitgebreide scheer- en knipbeurt gehad met gezichtsmasker, hoofdmassage en oorschoonmaakservice erbij. De 3 knipbeurten kostten bij elkaar 310.000 dong. Dat is maar €11!

We zijn gaan lunchen bij Saigonese eatery. Voor de jongens weer een boterham met pindakaas. Wij namen gestoomde broodjes met eend en kip. Ik dronk er een lekker wijntje bij, maar voor een goed glas wijn betaal je wel meteen de hoofdprijs, €7. Een biertje is een stuk goedkoper, zo rond de €1,5.

Met een taxi zijn we de heuvel weer op gebracht. Er is sinds we hier verblijven zo waar iets aan de weg gedaan. We hebben nu ongeveer de helft van de kuilen over. Stijn is een middagdutje gaan doen en ik ben met Jasper gaan zwemmen bij het kleine resort. Supergezellig zo met z’n tweetjes. We hadden het hele zwembad voor onszelf. Vanaf november begint het hoogseizoen, dus ik hoop dat dit resort dan wat meer gasten krijgt. Vandaag zag ik 1 bewoonde bungalow.

In Hoi An zagen we voornamelijk Koreaanse toeristen. Hier komen we alleen maar Russische toeristen tegen. Er is zelfs een Russisch restaurant in het centrum. Grappig hoe een bepaalde streek verschillende groepen toeristen aantrekt.

Rond 5 uur zijn we weer naar Chuon Chuon gelopen. Om half 6 gaat de zon onder, dus dat is een mooie combi met het avond eten. Het eten was niet slecht, maar niet bijzonder. De wijn was wel lekker en hier maar €4,50 :-).

Jasper en Stijn lagen lekker op tijd op bed, morgen verhuizen we naar een ander huisje. Een resort een paar kilometer verderop in Duong Dong. We zijn benieuwd naar ons nieuwe verblijf.

Een gedachte aan “Naar de kapper en de speeltuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *