Dagje Kanazawa

Vandaag waren we alle 4 pas 10 uur wakker! Door onze rommelige start is de jetlag nog aanwezig.

We besloten vandaag met de hop on hop bus een ritje te maken door de stad en uit te stappen bij de Omicho markt. Een hele grote versmarkt hier in de stad. Het is vandaag wat regenachtig dus een ideaal dagje voor de bus.

Eerst even langs de drogist voor billendoekjes en bij een koffietentje een cappuccino to go. Lekker, koffie! Dat was ook al even geleden! Naast de drogisterij zat een horlogemaker. Sinds ons vertrek uit Nederland loop ik met stilstaand horloge in mijn tas dus dat kwam mooi uit.

Daarna naar het station gelopen. Jasper was onderweg uitgegleden en had een beetje bloed op zijn knie. Hup pleister erop en het was over, maar hij loopt nu nog wel als een soort Herr Flick en dus iets langzamer dan normaal 😄

Op het station kregen Jasper en Stijn een origami vogeltje van de mevrouw van de tourist information. Heel schattig hoe ze steeds wat toegestopt krijgen. Ze stelen sowieso steeds de show op straat. We krijgen allemaal verliefde blikken en horen heel vaak ‘Kawaaaiii’, wat zoiets als schattig betekent.

Het was even uitvogelen in welke rij we moesten gaan staan voor de bus (rijen zijn heeeeel belangrijk in Japen) en de jongens waren ook wel toe aan een uurtje zitten in de bus. Het was een leuk ritje en de jongens zagen van alles.

Bij de markt wilden ze allebei gedragen worden, maar dat was snel over. We zagen namelijk een kraampje met rijstwafels! Dat is voor Jasper en Stijn de ultieme snack, dus we kochten bij het meneertje 2 pakken. De jongens rekende zelf af, wat het meneertje prachtig vond.

We struinden wat verder over de markt en gingen op zoek naar een restaurantje. Op de markt zagen we allemaal kraakverse vissen. Ook heel veel snow crab. Groot en klein en de prijzen schommelden omgerekend rond de €100! We vonden een leuk restaurantje waar we paling en tempura met rijst aten en gefrituurde kip. Superlekker allemaal en de jongens smulden mee.

Met de bus weer terug naar het station om onze huurauto op te halen. Met een Toyota Vitz (in Nederland een Yaris) gaan we de komende twee weken verder op pad. Even wennen dat links rijden, maar dat ging heel snel goed.