Road trip Noto Penisula

Een regenachtige dag vandaag dus mooie gelegenheid voor een ritje met de auto. We zijn het Noto penisula gaan verkennen. Een schiereiland voor de kust van Kanazawa.

De jongens vonden het leuk om de zee te spotten steeds tussen de bomen en de rotsen door. Het gebied is erg mooi, al zijn wij niet zo noordelijk geweest. Daar schijnt het nog mooier te zijn. Er is ook een strand waar je op mag rijden met de auto. Dat durfden we niet aan met de dit weer en het water stond ook erg hoog.

In dit gebied zijn veel rijstvelden. Rond alle huizen zien we rijstveldjes liggen. Vanuit de trein zie je dit ook heel veel. Ook in de stedelijke gebieden. We vragen ons af of gezinnen in Japan vaak een eigen rijstveldje hebben net zoals wij in Nederland moestuinen en volkstuinen hebben. Rijst is overigens heel duur hier, ongeveer €5 de kilo. Japanners eten namelijk alleen rijst die in Japan is gemaakt en grond en arbeidsloon kosten veel hier. En als je denkt dat je in Nederland wel eens Japanse rijst eet… Die komt meestal uit Italië en is eigenlijk gewoon risottorijst. Japanse rijst wordt nauwelijks geëxporteerd. Ze eten het allemaal lekker zelf op.

Onderweg op zoek naar een restaurantje. We reden een dorpje binnen en zochten via Google maps een restaurantje in de buurt. We vonden een leuk plekje en werden welkom ontvangen. Niemand sprak Engels, maar met hulp van de vertaal app en het laten zien van wat plaatjes kwam er allemaal lekkers op tafel. Voor Jasper en Stijn kwamen ze met een plastic bakje en een lepeltje en een kinderstoel voor Stijn.

Door de regen was er niet echt een gelegenheid om de auto uit te gaan helaas. Morgen vertrekken we naar Ainokura in de Japanse Alpen. We logeren daar in een traditionele houten boerderij. We zijn erg benieuwd naar deze ervaring!

Bij ons huis nog even boodschappen gedaan en weer was broccoli favoriet. De mannen hebben gehaktballetjes gemaakt en erbij noodles. Erg grappig, Stijn kan het woord noodles maar niet onthouden. Gister maakte hij er LOELIES van.

Een gedachte aan “Road trip Noto Penisula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *