Harry Potter nerd

Hallo mijn naam is Annelies en ik ben een Harry Potter nerd!!! Niet veel mensen weten dat ik een grote Harry Potter fan ben. De boeken heb ik meerdere malen gelezen en de films kijken ik ook nog wel eens terug. Ik kon de kans om The Wizarding World of Harry Potter in het Universal Studios Park in Osaka dan ook niet aan mij voorbij laten gaan. En vandaag was het dan zo ver!

Van te voren kocht ik een kaartje en las ik verschillende informatie over het park. Dit is namelijk het drukste pretpark ter wereld en de wachttijden kunnen extreem oplopen op bepaalde dagen. 240 tot 300 minuten wachten schijnt geen uitzondering te zijn. Een van de belangrijkste adviezen die online te vinden zijn, is kom op tijd! Een uur voor sluitingstijd wordt aangeraden. En zo kwam het dus dat ik om 7:10 het huisje verliet en naar de metro liep. Tijd voor een dosis Harry Potter!

Het is maar een kort ritje met de metro en ik stap 1 keer over. In de metro zoek ik de speciale rij op het perron met de opdruk  ‘woman only’, want nu zonder mijn 3 mannen kan ik die eindelijk eens van binnen bekijken. (Niks bijzonders hoor mannen.) De trein komt aan met een wagon met inderdaad alleen maar dames. Het is er muisstil en ik onderdruk de neiging heel hard ‘goeiemorgen dames!!!!’ te roepen. Ik vraag mij af waar de behoefte voor een vrouwenwagon uit voort is gekomen en ik vrees dat het iets met ongewenst gedrag te maken heeft.

Osaka wordt wakker en het is ook al druk op straat. Om half 8 wordt er getraind en gehonkbald op een veldje en de metro is lekker druk. De overstap gaat zo vlot dat ik een trein eerder heb.

Als ik uitstap bij Universal City ben ik de enige toerist lijkt wel. Volgens mij zijn de mensen die uitstappen enkel personeel. Nu kijken ze een beetje duffig, maar straks staan ze allemaal vriendelijk te zwaaien naar me. De kerstmuziek en filmmuziek komt me al tegemoet. Het is nog lekker rustig. Ook bij de ingang is het redelijk rustig, maar dat is snel voorbij. Ik sta bijna vooraan, maar om half 9 staan de mensen rijen dik achter mij. Het is ook ‘gebruikelijk’ te rennen naar je favoriete attractie als je binnen bent. Het personeel maakt zich inmiddels klaar en dat gaat met een respectvolle mini ceremonie zoals alleen de Japanners dan kunnen. Iets met knielen en buigen naar het publiek. En veel zwaaien. Het personeel blijft maar zwaaien naar je. Ook als je als een malle langs ze heen rent.

Het weer is fris, maar zonnig. Toch heb ik koude voeten en handen. Ik ben dus blij dat ik mag rennen zodra de poorten open gaan. Ja, ik heb gerend!!!! Dat gaat eigenlijk vanzelf als iedereen om je heen begint te rennen. Snel naar Harry Potter and The Forbidden Journey. De weg naar Zweinsveld (sorry voor de mensen die geen Harry Potter taal praten. Deze blog bevat veel onduidelijke woorden voor jullie.) is een prachtig bos met wat herkenbare zaken zoals de vliegende auto van meneer Wemel. Zweinsveld doemt op en ik zie het kasteel erachter. Wauw zeg ik hardop. Ik had al veel plaatjes en filmpjes gezien, maar in het echt ziet het er werkelijk spectaculair uit. Ik ben onder de indruk…

De Harry Potter achtbaan is een 4D achtbaan. Hij schijnt heel goed te zijn en wint elk jaar prijzen voor de beste pretparkattractie. Op het moment dat ik aankom is de wachtrij 10 minuten. Mooi! Een deel van de wachtrij gaat door het Zweinstein kasteel, wat ook al zo mooi en herkenbaar is met allemaal leuke details voor de kenners. Onderweg moet je je spullen in een kluisje stoppen, want je mag niks mee naar binnen nemen.

Voor ik het weet zit ik in een van de karretjes. Het is een 4 persoonskarretje en we gaan het donker in. En het is werkelijk waar fantastisch!!!! Wat een achtbaan zeg. Supergaaf, niet normaal. Door de 4D effecten heb je het idee dat je vliegt, terwijl je waarschijnlijk niet eens zo veel van je plek komt. En de details en avonturen die je met Harry en zijn vrienden meemaakt zijn geweldig. Sissende slangen, spuwende draken, dementors waar je het ijskoud van krijgt. Geweldig! Wel gek om Harry Japans te horen praten.

Als ik weer buiten ben laat ik mijn spullen in het kastje om nog een keer te gaan. Inmiddels is de rij opgelopen tot 30 minuten. Bizar, het park is nog geen kwartier open. Ik ben er weer zo door heen, omdat ik het laatste gedeelte wachtrij kan overslaan omdat ik via de single rider rij kan lopen. Lege plekjes vullen ze daarmee op. Super voor mij vandaag als eenzame Potternerd.

Volgende stop is Flight of the Hippogrif. Ook een achtbaan. Niet zo spectaculair als de vorige, maar tijdens het wachten loop je langs het huisje van Hagrid. Leuk genoeg dus. Bij Olivander’s toverstokken winkel was ik nog getuige van een toverstokselectieceremonie. Ook al zo leuk gedaan.

Tijd om te lunchen. Dat wilde ik op tijd doen, want ook dat kan erg druk worden. The 4D achtbaan van Harry Potter had inmiddels een wachttijd van 90 minuten. Die heb ik mooi ontlopen. En waar ga je nou lunchen in Zweinsveld? Bij de drie bezemstelen natuurlijk! Ook weer zo ontzettend mooi gedaan met allemaal leuke details. Het eten was prijzig, maar smaakte goed. Ik koos voor een Shepards pie met een salade en een Hot Butterbeer. Het boterbier dat ze in het boek ook drinken. Hier was ik vooral erg benieuwd naar en het smaakte heerlijk. Zoet, romig en kruidig. En lekker warm.

Na mijn lunch ben ik het winkelstraatje gaan verkennen. En ik blijf het zeggen; wat ontzettend leuk en mooi gedaan allemaal. Alle details, de kerstversiering, de herkenbaarheid. Geweldig!!!

Vanavond na zonsondergang wil ik nog terug naar Zweinsveld, dus ik ben de rest van het park gaan bekijken. Bij de Jaws attractie was er een korte wachtrij en ik kon via de single riders line. Ging dus heel snel. De attractie zelf vond ik wel aardig, niet heel bijzonder. Wel grappig als er naast je opeens een witte haai opduikt.

Na deze attractie ben ik verder gelopen naar Jurassic Parc. Gaaf hoe je dan opeens in een andere wereld bent. Van het dennenbos van Harry Potter naar het badplaatsje van Jaws naar het tropisch oerwoud van de dino’s. Het boottochtje heeft hier een single riders line dus het ging we zeer snel. Anders was het 40 minuten wachten geweest. In een grote boot maak je een tochtje door het dino park. De boot neemt alleen een verkeerde afslag en er blijken allemaal gevaarlijke dino’s te zijn ontsnapt. Spannend….. Deze attractie vond ik wel heel erg leuk. Aan het eind kijk je tegen een enorme Tyranoraurus Rex aan en….. Whhaaaaaa…. je glijdt met de boot een heel stuk naar beneden en wordt natgespetterd. Heel erg leuk.

Een andere hoofdattractie van het park is de flying dinosaur. Daar zijn de wachttijden 90 minuten en voor de single riders 80 minuten. Die sla ik dus nog even over. Misschien is er later vandaag een kortere wachtrij. Ook bij de minions attractie is het een uur wachten en daar is helemaal geen single riders line. Die bewaar ik ook voor later.

Het is wel tijd voor de minions kerstparade. Ik ben precies op tijd en heb een mooi plekje. Uiteindelijk begint hij 15 minuten later en is het een beetje saaie parade. Schattig hoor die minions verkleed voor de kerst, maar meer is het ook niet.

Ondertussen ben ik bij Spider-Man aangekomen. Voor de singles maar 5 minuten wachten. Ook hier ga je met een karretje door New York met Spider-Man mee. Je krijgt ook een 3D bril op. De attractie is heel erg leuk en ik ga nog een tweede keer. Je vliegt door New York met allemaal special effects.

Het is half 3 en ik heb al heel wat attracties kunnen doen. De attracties die nog over vind ik nog steeds te lang duren. Ik besluit naar het Shrek theater te gaan waar een 4D voorstelling is. Het begin van de show duurt heel lang en is saai en in Japans. De voortelling zelf is heel leuk. Je stoel schud mee en als er honderden spinnen in beeld zijn voel je iets bewegen bij je kuiten. Iiieeeeuuuwww! Ik loop ook nog bij Backdraft naar binnen. Een voorstelling over een film uit de jaren 90 met brandweermannen. De eerste twee delen zijn saai, want in Japans. Daarna komt een show met allemaal vuur. Vooral luid en warm.

De minions attractie schijnt ook heel leuk te zijn en ik ga daar in de rij staan. Zou een uur moeten duren, maar binnen een half uur ben ik aan de beurt. Het is weer een karretje waar je in zit met een aantal mensen en alle kanten opschiet met behulp van een projectiescherm. Zo leuk hoe ze dat doen. Deze attractie is ook goedgekeurd!

De zon is inmiddels onder en ik loop weer naar Harry Potter land. En weer zeg ik hardop WAUW als ik door het bos het dorpje zie. Wat prachtig verlicht, zo bijzonder. Ik koop weer een boterbiertje voor mezelf, een koude deze keer, en ben precies op tijd voor de kerstshow. Een projectieshow op het kasteel. Hoe ze het doen, geen idee, maar het is weer spectaculair. Niet te beschrijven zo gaaf!

De wachtrij bij de Forbidden Journey is inmiddels maar 20 minuten. Ik ga nog een keer, maar kan zo doorlopen. Dus ga ik nog een keer en nog een keer… Ik zei toch dat ik een Harry Potter nerd ben! Na de derde keer koop ik nog wat souvenirs voor thuis en loop ik naar de Flying Dinosaur. Daar moet ik nog steeds 40 minuten wachten als single rider en om 19:00 in de avond. Als ik aan de beurt ben wordt ik een beetje zenuwachtig. Ik ben dol op achtbanen, maar deze schijnt heel heftig te zijn. Je hangt namelijk horizontaal voorover in de beugels. Alsof je door een vliegende dinosaurus bij zijn klauwen bent gepakt. Je suist ook een paar keer vlak over de mensen in het park heen.

We gaan zitten en worden voorover gekiept. We worden omhoog getakeld en suizen met een noodgang naar beneden en draaien alle kanten op. Volgens mij heb ik aan een stuk door gegild. Wat een rit zeg! Geen tijd om bij te komen. Het is kwart voor 8 en het park sluit om 8 uur. Ik wil nog een keertje door Zweinsveld lopen. Het is heel rustig inmiddels en de Forbidden Journey is nog open. Nou vooruit dan, nog een keertje :-). Geweldige attractie dit zeg, het is ook veel meer dan een achtbaan door alle extra effecten. Fantastisch!

Als ik de achtbaan uitkom verwacht ik het park uitgeveegd te worden, maar dat is niet het geval. Het personeel heeft geen haast en ik ook niet. Een vrouw die aan het schoonmaken is biedt nog aan een foto van mij met het kasteel te maken. Zo lief! Ik loop nog een rondje en ga richting de uitgang. Om 8 uur is de lichtjes parade begonnen en daar pik ik ook nog een stukje van mee. Ik val een beetje in herhaling, maar deze parade is ook spectaculair. In de minions winkel koop ik nog wat leuks voor de jongens en ik loop weer naar de trein. Drie kwartier later ben ik thuis. Wat een dag, wat een park! Gek om zo heel de dag zonder de mannen doorgebracht te hebben, maar ik heb er onwijs van genoten.

Maarten en ik praten bij in het appartement. Hij is met de jongens met de metro naar een speeltuin geweest. Voor hen is het ook een gezellig dagje geweest en ze waren heel lief. Moe duik ik mijn bed in en als ik lig merk ik dat ik de achtbaan nog steeds voel heen en weer gaan…. weltrusten!

6 gedachtes aan “Harry Potter nerd

  1. Wijlen van Tessa

    WoW Annelies wat een leuk verhaal. Ik hou ook van HP dus kan me helemaal voorstellen hoe je daar genoten hebt. En heerlijk zo’n dag voor jezelf om lekker in te vullen als jij wilt. Geniet nog even van het staartje van jullie bijzondere trip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *