Relaxed toeristendagje

Het was vandaag weer een relaxt toeristendagje! Gisteren hebben we online kaartjes gekocht voor het Osaka aquarium. Rond half 12 liepen we naar de metrohalte bij ons in de buurt op weg naar het aquarium. Vannacht toch weer rommelig nachtje. Jasper werd huilend wakker en klaagde over pijn in zijn been en in zijn arm. (Waarschijnlijk is het groeipijn geweest. Kan ik mij best voorstellen, heb het idee dat Jasper en ook Stijn enorm aan het groeien zijn op het moment!) Stijn werd vanochtend wakker met een bloedneus. (Gelukkig hebben we een wasmachine en kon zijn hoeslakentje, knuffeldoek en pyjama meteen in de was.)

Op weg naar het aquarium dus. Een paar haltes met de trein, overstappen op de metro en een stukje lopen. Dat ging heel goed. We waren alleen iets later dan gepland en het begon al een beetje lunchtijd te worden. Bij het aquarium zit ook een winkelcentrum met foodcourt en een groot reuzenrad. We besloten eerst in het reuzenrad te gaan, daarna te eten en dan het aquarium te bezoeken.

We kochten een kaartje voor het reuzenrad en konden kiezen: een gewoon bakje of een glazenbodembakje. We kozen voor die laatste en moesten 15 minuten wachten. Er zijn namelijk maar 7 van dit soort bakjes. Het wachten was zo voorbij en in de tussentijd werd er een foto van ons gemaakt die we eventueel later konden kopen. We mochten instappen en maakten het rondje naar boven en weer beneden. We zaten met z’n vieren in het bakje en het was superleuk. Jasper en Stijn keken lekker om zich heen en zagen allerlei leuke dingen. Vooral een boot met vlaggetjes viel op. “Hey, de boot van Sinteklaas!” zei Jasper. Grappig dat Jasper dat zo ziet, we hebben het nog nauwelijks over de Sint gehad, laat staan over de pakjesboot met zijn wimpels. En in Pijnacker komt de Sint niet met een boot, maar met de metro. Zo zie je maar, die kleintjes weten en onthouden meer dan wij denken.

Na het rondje met uitzicht over de stad zijn we een rondje in het winkelcentrum gelopen. Bij de 100 yen winkel heb ik nog wat volkomen nutteloze maar wel leuk voor thuis spulletjes gekocht en bij een winkeltje twee bomberjasjes voor de jongens. We vonden ze heel erg stoer met Japanse borduursels, maar twijfelden wel even. Is dit in Nederland ook nog leuk? We waren een beetje in een YOLO bui en hebben er toch twee gekocht. Komend voorjaar te bewonderen in de straten van Pijnacker! Die YOLO bui zorgde er ook voor dat we zowel bij het reuzenrad als bij het aquarium de van ons gemaakte foto kochten.

In de foodcourt aten we een prima, maar verder niet noemenswaardige maaltijd die we afsloten met een ijsje. Mijn ijsje had kersenbloesemsmaak. Waar zou dat naar smaken? Was lekker, maar kan nou niet zeggen waar het naar smaakte. Behalve dat het naar kersenbloesem smaakte dan.

Tijd voor het aquarium! Jasper en Stijn oefenden al heel de dag op de uitspraak. Kwafium, wario, akorio. Het klonk bijna Japans en wij moesten steeds een beetje lachen als ze het weer probeerden uit te spreken. We gingen naar binnen en de jongens kregen meteen mooie stickers van twee dames bij de entree.

We maakten een wandeling door het aquarium dat echt fantastisch was! Het bestaat uit meerdere verdiepingen die je over een lang looppas langzaam naar beneden loopt. Onderweg loop je steeds langs een mega aquarium waar ook mega vissen in zitten. Onder andere een walvishaai van 4,5 meter! Er zijn ook dolfijnen en zeehonden en steeds kom je die weer tegen, maar dan dieper in hun verblijf. Hierdoor zie je steeds wat anders en iets nieuws. Heel leuk gedaan!

We vermaakten ons een paar uurtjes in het aquarium en zijn met de trein en metro weer terug gegaan. We kookten weer een simpel maaltje en de jongens gingen lekker op tijd naar bed.

Een gedachte aan “Relaxed toeristendagje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *