Luie zondag in Osaka

Een beetje stijf worden we wakker. Gister was toch best een pittig reisdagje. Ons bed is van Ikea, maar in Japan is dat geen garantie voor een lekker bed. Misschien een cultuurdingetje? Karaktervormend of zo? Stijn is rond 8 uur wakker. Jasper slaapt gelukkig uit tot half 10.

We ontbijten wat en maken een plannetje voor vandaag. Het is zondag en we hebben wel zin in een luie zondag. We lummelen wat, doen de jongens in bad en Stijn gaat weer terug naar bed. Maarten gaat ook even liggen en ik loop met Jasper naar een speeltuin vlakbij ons appartement. Het is een zonnige dag en rond de 18 graden. Het wijkje waar we zitten is ook bij daglicht erg saai en oogt ook wat armoedig. Bij een grote flat vinden we de speeltuin. Na een kwartiertje spelen heeft Jasper dorst. Het mag dan wel een rustig buurtje zijn, een frisdrankautomaat is in elke straat te vinden. We kopen een flesje appelsap en voor mezelf een blikje café au lait, ik heb wel trek in een ijskoffie. Jasper vindt het leuk om op het knopje te drukken en het blikje te pakken en zodra hij het pakt zegt hij ‘auw, heet!’ Auw heet? Huh, hoe kan dat nou? Maar als ik het zelf pak is het inderdaad heel warm. Uit sommige automaten kun je dus ook warme drankjes krijgen. Overigens niet voor herhaling vatbaar. De koffie smaakte naar oude slappe koffie met wat zoete melk.

We lopen weer terug naar de speeltuin en Jasper klimt en klautert lekker. Er zijn wat andere kindjes van rond de 8-10 jaar aan het voetballen en twee moeders met kleine kindjes. Een oudere man is de blaadjes aan het harken. Een van de jongetjes maakt contact met Jasper. Hij zegt dat hij Len heet en vraagt al gebarend hoe Jasper heet. Len blijkt 8 jaar en is heel aardig voor Jasper. Hij duwt hem op de schommel en leent hem zijn Nintendo spelcomputer.

De zon is inmiddels achter de wolken verdwenen en ik krijg het koud op mijn bankje. We lopen weer naar ons huisje.

Stijn is bijna niet wakker te krijgen uit zijn middagslaapje. We zijn allemaal een beetje ontregeld, alsof we jetlag hebben, maar het is maar 1 uur tijdsverschil. Rond 5 uur lopen we naar een restaurant in de buurt. Het is een grill restaurant met een soort BBQ in het midden. Net als de Koreaanse BBQ restaurants. We bestellen een pakketje vlees en wat bijgerechten. De jongens kijken een filmpje, dan kunnen wij even rustig zitten en ons maaltje maken. We krijgen 5 soorten biefstukachtige lapjes vlees, plakjes rundertong, kippendijen en twee typen ingewanden, achteraf blijkt het rundermaag te zijn geweest. Op de ingewanden na smaakt alles ontzettend lekker. Misschien is dit wel onze lekkerste maaltijd van de hele reis! Het vlees smaakt ontzettend goed en ook de bijgerechten smaken uitzonderlijk goed. Erbij drinken we een hele lekkere sake. Een fijn maaltje zo! Vandaag is ook een speciale dag. Vandaag op 18 november 2018 hebben we 18 jaar verkering!!!

We lopen weer terug naar ons appartement en leggen de jongens op bed.

2 gedachtes aan “Luie zondag in Osaka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *