Tokyo

We zijn in Tokyo!!!! Vandaag een rit van ongeveer 3,5 uur. Onderweg bij een wegrestaurant gegeten en dat gaat op z’n Japans.

Er was een food court met allemaal kraampjes waar je uit verschillende gerechten kon kiezen. Elk kraampje had een automaat met plaatjes waar je een keus kon maken en kon betalen. Uit de automaat kwam een bonnetje en dat dat leverde je in bij het kraampje. Je kreeg dan een pieper mee en als je eten afgehaald kon worden ging de pieper af. Wij aten tempura met rijst en ramen (noodle soep). Smaakte heel goed. Op een gegeven moment kwam er ook iemand verkleed als samurai binnen. Zag we indrukwekkend uit, vond het vooral knap hoe hij kon zitten en bewegen in dat pak.

Daarna nog een koffie bij de Starbucks. Grappig is dat een ‘tall’ drankje veel kleiner is dan bij ons in Nederland. Dit is tenminste een normaal maatje. En de special flavour op het moment hier is zoete aardappel. Heel apart… misschien probeer ik hem nog van de week.

Vandaag hebben we ook onze auto ingeleverd. Wat een fijn bakkie was dat! Echt heel veel plezier van gehad. In totaal hebben we 1210 kilometer door Japan gecrosst. Jasper vond het ook een fijne auto. “Nee! Ik wil deze auto houden!”, zei hij bij het inleveren. Daarna 10 minuutjes lopen naar ons appartement waar we onze spullen al gedropt hadden. In de regen helaas, vanmiddag is het gaan regenen. Voor de jongens geen probleem, die mogen lekker in de plassen stampen.

We hebben 4 nachten een klein appartementje bij de Tokyo skytree. Mooie locatie dus! Grappig is dat tijdens onze vorige reis in Japan in 2012 de skytree net af was en een week later open zou gaan. Jammer, we konden hem toen niet bezoeken. Bijzonder dat we nu 6 jaar later met onze kindjes hier in een appartementje om de hoek zitten. Ons appartement heeft een stapelbed, dat vonden de jongens prachtig en ze hebben er lekker even filmpje gekeken en komkommer gegeten. We zitten ook boven een supermarktje, ook heel handig. ‘s Avonds aten we lekker thuis deze dag.

3 gedachtes aan “Tokyo

  1. ineke

    klinkt allemaal heel goed hier gaat alles ook goed Keer senior vandaag naar junior geweest gaat gelukkig beter ik alleen naar de 50 plus beurs een cruise naar noorwegen uitgezocht maar pa vind dat nogal duur nog veel plezier jullie liefs Ineke en Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *