Wassen en spelen in Tokyo

Vandaag weer een leuke Japanse ervaring! De wasserette. Als je lange tijd op reis gaat kun je niet genoeg onderbroeken meenemen en moet je dus onderweg wassen. Tot nu toe hadden we bij al onze verblijven een wasmachine, dus er zijn al wat wasjes gedraaid. Alleen 1 probleem. Er is nooit een droger en door de luchtvochtigheid duurt het een eeuwigheid voordat het droog is. We wilden nu ook wat spullen wassen die vanavond weer droog moeten zijn dus ik ben op zoek gegaan naar een wasserette. Die zitten in Tokyo volop, dus zo ook op 10 minuten lopen van ons appartement.

De wasserette is niks meer dan een halletje met allemaal was apparaten. En alles in het Japans natuurlijk, maar een vrouw die op haar was zat te wachten sprak wat Engels en hielp mij op weg.

Hup wat muntjes erin. Hoeveelheid was kiezen en wassen maar. Kosten ¥1000 (€8) wassen, drogen en wasmiddel inclusief. Het duurde maar een uur, dus ik ben een rondje gaan lopen in de wijk. Niet veel te beleven hier, wel heel veel restaurantjes en natuurlijk de 7 eleven. Een soort AH to go zeg maar.

Nadat het wasvrouwtje de was had gedaan hebben we in ons appartementje geluncht. Daarna tijd om op pad te gaan. Met de metro zijn we naar een binnenspeeltuin geweest. De metro in Japan is al een avontuur op zich natuurlijk. Gelukkig geen taferelen van mannetjes die iedereen in de metro proppen. Geloof het of niet, ik vind de metro hier overzichtelijker dan in ‘mijn Rotterdam’.

Alle lijnen, 13 in totaal hebben een eigen naam, letter en een eigen kleur. Alle haltes hebben vervolgens een cijfer in combinatie met de letter van de metrolijn. Je hoeft dus geen moeilijk Japanse naam te onthouden, maar alleen de code van je station. Supersimpel. De stations zijn wel enorm, maar als je goed de kleur onthoud en de ingang/uitgang die je hebt genomen, wijst het zich vanzelf. De jongens vonden het ook heel leuk. Metro’s en treinen hebben een echte aantrekkingskracht op allebei.

En de metro was alleen nog maar de voorpret. We waren namelijk onderweg naar Asobono. Een indoorspeelparadijs, en wat voor een! Ballenbak, speelschip, glijbanen, kasteel… En Dan nog allerlei thema speelplekken. Zoals poppenhuizen, marktkraampjes, keukentjes en de favoriet van Jasper en Stijn; de treinbaantjes. Een hele ruimte vol met treintjes en treinbanen.

We kochten een kaartje voor een uur, maar dat was natuurlijk veeeeels te kort. De jongens hebben keihard gespeeld. Alsof hun leven er vanaf hing. Echt heerlijk om te zien. We kochten nog een half uurtje bij en moesten ze alsnog naar buiten sleuren. Achteraf hadden we een hele dagkaart moeten kopen. In verhouding niet goedkoop. Anderhalf uur kostte ons €35. Voor de hele dag had het €40 gekost. Het was het zeker waard.

Etenstijd en we hebben weer een leuke Izakaya gevonden om de hoek. Een jongen die goed Engels sprak hielp ons een keus te maken. We namen wat sushi met rog en yellow tail vis gefrituurde kip, noodles, tempura van oester, sint Jacobsschelp en dunne plakjes yellow tail vis die aan tafel op een BBQ werden bereid. Errug lekker. Na het eten naar de metro gewandeld en onze weg terug weer gevonden. Het heeft wel het grootste gedeelte van de dag geregend. Ideaal weer dus voor een binnenspeeltuin! Op de terugweg naar ons appartement kwamen we een wijn en sake winkel tegen en hebben we ons laten adviseren en een lekkere fles sake meegenomen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *