Werkbezoek

Vandaag hadden we afgesproken met onze collega Maarten Jan. Hij werkt voor NN in Tokyo en woont hier nu sinds anderhalf jaar. Hij wachtte ons op bij het metrostation. Leuk om elkaar weer te zien, zeker op deze plek!

We zijn naar het gebouw gelopen waar NN in Tokyo is gevestigd om een indruk te krijgen hoe dat er uit ziet. Het is deels verbonden met een sjiek hotel en we hebben in dat hotel ook nog een hele mooie Japanse tuin bezocht.

We zijn verder gelopen naar het appartement van Maarten Jan en maakten daar kennis met zijn vrouw Sophie, hun zoontje Olivier en Tieke, de zus van Sophie die op bezoek is. De jongens zijn lekker gaan spelen met elkaar en wij konden rustig bijpraten onder het genot van een heerlijke lunch. Het was gezellig en we hadden elkaar veel te vertellen. Leuk om te horen hoe het er bij NN in een ander land aan toe gaat. Zo zijn de werkplekken heel klein en zit je echt pal naast elkaar. Er is ook geen gratis koffie en zoals in Azië gebruikelijk is wordt er vaak ja gezegd en nee bedoeld. Eind van de middag zijn we met z’n allen naar buiten gegaan en de buurt nog even verkend. Onder andere een mooie tempel en het huis van de president.

Inmiddels waren de jongens alle drie lekker moe en namen we afscheid van elkaar. Met de metro zijn we naar ons appartement terug gegaan. Bij het supermarktje onder ons appartement kochten we nog wat boodschappen en kookten een simpele maaltijd voor de jongens. Toen de jongens op bed lagen is Maarten voor ons nog wat gaan afhalen. Bij de skytree zit een enorme foodcourt waar je allemaal lekkere Japanse hapjes kunt afhalen. We aten gyoza (pasteitjes), sushi, yakitori (vleesspiesjes), een rijstgerechtje, en kippenpootjes.

2 gedachtes aan “Werkbezoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *