Uitzicht en BBQ

Vandaag een redelijk heldere en zonnige dag dus mooi moment om de Skytree te bezoeken. Het was maar drie minuten lopen, maar Stijn wilde al na 2 minuten niet meer lopen. Moe van het werkbezoek van gister?

Voor de internationale toeristen is er een aparte rij om de skytree op te komen. De wachttijd is dan maar 5-10 minuten i.p.v. een uur. Goed geregeld, maar ze zeggen er niet bij dat het ¥1000 pp duurder is. Hadden wij gelukkig wel door en vonden het prima om meer te betalen zodat we door konden lopen. We voelden ons echte VIP’s. Stijn zat inmiddels in de draagzak en was in slaap gevallen 😍

Het eerste station is het platform op 350m. Het is vandaag zondag, dus lekker druk, al viel het ons nog mee. En wauw, wat een uitzicht. Ik heb al meerdere malen in verschillende plekken van de wereld op zo’n hoge toren gestaan, maar het blijft indrukwekkend! Je kon heel ver kijken, al was vandaag Mt Fuji niet zichtbaar. Wij namen snel een trapje naar beneden waar je op 345m staat en het een stuk rustiger is. Jasper vond het prachtig. “Als je hoog bent zijn de auto’s heel klein” zei hij heel wijs. We zagen tempels, zwembaden, voetbalvelden, rivieren, de zee, flatgebouwen en probeerden ons appartement te vinden. Als wij de skytree kunnen zien zouden we vanaf hier ons appartement moeten kunnen zien. Gek genoeg niet gelukt om te vinden 😂.

We namen de lift naar het tweede station, naar 450m. Nog meer uitzicht! We zagen Tokyo Disney waar we volgende week naar toe gaan en probeerden nog wat andere bezienswaardigheden te spotten. Stijn sliep nog en Jasper was inmiddels ook moe dus in de food court hebben we wat te eten gehaald en we zijn terug naar het appartement gelopen. We hebben een dakterras bij ons appartement en daar kunnen we nu eindelijk gebruik van maken nu het zonnig weer is. Dat duurde niet heel lang, want de gehaktballetjes die we voor de jongens gekocht hadden vonden ze niet lekker en Jasper was verdrietig want ik had de verkeerde appelsap gekocht. Okee, even pauze. Even lekker filmpje kijken en relaxen.

Op verzoek van Jasper ben ik brood en kaas gaan halen bij het supermarktje beneden en toen was het weer goed. Brood en kaas is hier natuurlijk wel anders dan bij ons. Brood is meestal alleen wit en zijn van die heerlijk slappe boterhammen. Je koopt ze in allerlei diktes. Dikte 3, zijn mega dikke boterhammen, dikte 8 zijn de boterhammen zoals wij kennen. Kaas hier heeft allemaal bekende namen zoals ‘gouda’ of ‘camembert’, maar lijkt er totaal niet op. Vandaag maakten wij van plakjes kaas in folie in de koekenpan kaasboterhammen. Smaakte nog ook!

Halverwege de middag was het weer tijd voor een uitstapje. Onderweg naar de metro halte zit een speeltuin. Daar zijn we naar toe gewandeld en hebben de jongens lekker gespeeld. Daarna zijn we met de metro naar Ueno gegaan. Een voorbeeld van het Tokyo zoals je dat van tv kent. Mensenmassa’s, lichtreclame en dat soort drukte. Geweldig! We hadden vlakbij het station een restaurantje uitgezocht. Een BBQ restaurant waarbij de BBQ verzonken in je tafel zit. We bestelden wat van dat lekkere rundvlees en begonnen met bakken. Eigenlijk was het gewoon een soort gourmetten 😉

Na het eten nog even een speelgoedwinkel binnen gelopen. En dat leek in niks op onze speelgoedwinkels. Geen Barbie, Duplo, Lego of Playmobile. Wel allemaal bekende Japanse figuren, geluid, bewegende poppetjes, pikant speelgoed dat ons niet geschikt leek voor kinderen en allerlei andere prullaria. Jasper vond een nep kip die geluid maakte als je er in kneep het leukste.

Met de metro weer naar huis en de jongens op bed gelegd. Morgen verhuizen we naar een ander appartement in de buurt van Tokyo Disney.

2 gedachtes aan “Uitzicht en BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *