Da’an Park en weer naar de avondmarkt

Om 9 uur stonden we bij de Taipei 101 toren om naar boven te gaan. We wilden vroeg naar boven om de eventuele drukte te ontlopen. De lucht was strak blauw, perfect weer dus om naar boven te gaan.

Aangekomen bij de toren konden we niet naar binnen. Pas om 11 zei een mannetje. We geloofden er niks van en dachten dat we een verkeerde ingang hadden en de meneer ons niet begreep. Bij een andere deur kregen we te horen dat hij echt pas om 11 uur open ging vanwege een brandoefening. Tja, dat hadden we niet kunnen weten. Wel meer mensen wisten het niet, er kwamen al diverse touringcars aan.

Jammer, dan moeten we een andere keer naar boven. We besloten naar het Daan Park te gaan om daar eens een kijkje te nemen. Een mooi groot park die een fantastische speeltuin bleek te hebben. Aan de rand van het park stonden grote luxe appartementengebouwen. Het deed mij een beetje aan central park in New York denken. Alle glijbanen werden uitgebreid getest en er werd in de zandbak gespeeld. Er waren ook een heleboel kleuterklasjes die schattige schortjes aanhadden. Wat een scheetjes! Op een bankje zaten we even in de schaduw naar een skeelerlesje te kijken, maar volgens mij waren we iets te veel afleiding voor de twee leerlingen. Wij waren ook best onder de indruk van de twee jonge rolschaatsers.

Tijd om te lunchen en op loopafstand vonden we een leuk tentje. We zochten een tafeltje met plastic krukjes en ontcijferden het menu. Iets met noodles en met soep werd ons al snel duidelijk. Het was weer niet helemaal wat we dachten dat we besteld hadden, maar het smaakte heerlijk. We kregen twee verschillende kommen met noodle soep en een kom met rijst en gehakt. Yummy. Inmiddels was het ook superdruk met kantoorpersoneel dat kwam lunchen en een plekje zocht. Bij elkaar kostte deze lunch ons €3,30. Het blijft ons na al die jaren verbazen hoeveel lekkers je voor weinig kunt krijgen in Azië.

We zijn naar huis terug gegaan met de metro. Beide jongens waren moe van het spelen. Stijn heeft lekker in zijn tentje geslapen en Jasper mocht zijn favoriete hobby uitoefenen; Doelloze filmpje op YouTube kijken. Ik ben nog even naar de Taipei 101 shoppingmall gelopen, maar daar was niet veel aan. Alleen winkels van de dure merken zoals Chanel, Burberry en Gucci. Loop je dan met je backpackers flodderbroek en birckenstock slippers 😂

Ik vond er wel macarons, mijn favoriete zoetigheid en nog wat thee voor thuis.

Voor het avondeten besloten we weer naar de avondmarkt te lopen, dat was ons gister heel goed bevallen. Bij een stalletje dat er gister niet stond at ik een tja, wat was het eigenlijk? Geen idee hoe het heet en waar het vandaan komt maar het was een soort gefrituurde rotipannenkoek met een zacht gebakken ei, wat in het zuur ingelegde kool en ui, een pittige saus, verse blaadjes basilicum, een worstje en een plak van die gele goedkope cheddar kaas. Een heerlijke kledderhap!

Gister met Lynton, de gids van onze foodtour besprak ik de lokale specialiteit ‘stinky tofu’. Dat is gefermenteerde tofu die door het fermenteren erg gaat stinken. Ik vroeg of we het konden proberen. Tuurlijk kon dat, maar hij waarschuwde ons. De stank is voor de westerse neus afschuwelijk. Hij vroeg of ik blauwe kaas lustte. Ja heerlijk! En of ik durian lekker vond? Uhmmm, ik heb de Aziatische stinkvrucht een keer vers geprobeerd, maar de stank maakte het niet te eten voor mij. Lynton sloot af met de woorden ‘Ruik het eerst maar eens’. En gister op de markt rook ik al meteen een rioolachtige lucht die ik niet kon thuisbrengen… Aha, stinky tofu! En inderdaad, het alleen ruiken was al spannend genoeg.

De jongens aten weer een worstje op een stokje bij hetzelfde mevrouwtje en wat zoete aardappelfrietjes. Wat een leuk plekje is deze avondmarkt! Taipei staat bekend om zijn avondmarkten, maar deze zijn vaak heel toeristisch en extreem druk. Deze markt heeft een lokaal sfeertje en is niet heel druk, maar heel gezellig.

Langs de dierenwinkel liepen we weer naar huis. De jongens sliepen al snel in hun tentjes en wij zochten nog wat zaken uit voor onze laatste dag Taipei en straks in Japan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *