De toren op en een fietstochtje

Poging nummer 2 om de toren op te gaan. Rond 9 uur kwamen we weer aan bij de toren. Deze keer konden we wel naar boven. Het was lekker rustig, dus we konden zo doorlopen. We betaalden €15 per persoon. Kinderen onder de 115 cm waren gratis. Met de snelste lift ter wereld gingen we naar boven. En inderdaad was dit ritje supersnel. Zonder overdrijven denk ik dat de lift naar ons appartement op de 10e verdieping er langer over doet. En deze lift bracht ons naar de 88e verdieping!!!

Boven aangekomen hadden we meteen prachtig uitzicht over de stad. De stad is omgeven door veel groen en heuvels. Het was wat heiig, maar dat maakte vooral de omliggende heuvels extra mooi. Wat ook leuk was, is dat we ons appartement konden spotten vanuit de toren. Dat is niet zo moeilijk aangezien het het meest sjofele gebouw in de meest dure straat van Taipei is. De gids van de foodtour vertelde dat een appartement aan Keelong road al snel 1 tot 2 miljoen Amerikaanse dollar kost. Wij vinden ons Airbnb appartementje prima voor €67 per nacht, zeker gezien de locatie, maar $100.000 zou ik al te veel vinden voor dit oude appartementje.

We bekeken het uitzicht vanaf alle kanten en namen ook een kijkje op het openluchtplatform op de 91e verdieping. Extra bijzonder aan deze toren is een groot contragewicht dat de toren in evenwicht houdt bij zware stromen en aardbevingen. Een grote, goudkleurige stalen bal is te zien over 5 verdiepingen hoog. We hebben ook filmpjes gezien van de bal tijdens een zware storm. Je ziet de bal heen en weer zwaaien. Tenminste, de bal hangt stil, het gebouw eromheen zwaait heen en weer.

We namen weer de supersnelle lift naar beneden en zijn even bij de speeltuin gaan zitten. Zo konden wij ons middagplan uitstippelen. Dat is af en toe wel lastig. Je wilt even goed onderzoek doen en Googlen, maar daar is niet altijd tijd voor met de kids. Vanmiddag willen we fietsen huren en langs de rivier gaan fietsen. Schijnt heel leuk te zijn. Alleen waar hebben ze fietsen met kinderzitjes, welke is het best bereikbaar met metro en waar kun je het leukst fietsen? We hadden al snel door dat de meeste plekken aan de rivier 20 minuten vanaf een metrostation liggen. Dat is echt te lang. We vonden een parkje dat met Uber 10 minuten rijden was en waar een grote fietsverhuur was.

Maar eerst eten! Onder ons appartement zit MOS Burger. Elke keer als ik er langs liep vroeg ik mij af wat er allemaal voor lekkers te vinden was. Ik ken de fastfoodketen uit Japan en wilde er nu wel eens wat eten. Maarten ging vast naar boven met de jongens en ik bestelde twee burgers. Eentje beetje recht toe recht aan. De ander was een inktvisburger waarvan het broodje van rijst is gemaakt. Erbij krijg je geen patatjes, maar kipnuggets. Beetje vaag, maar perfect voor Jasper en Stijn. Als drankje krijg je Taiwanese ijsthee erbij. Boven aten we de burgers op. Ik verwachte er niet veel van, maar vooral de inktvis/rijstburger was superlekker!

Halverwege de middag zijn we met een uber taxi naar het park aan de rivier gegaan. We lieten ons afzetten bij de fietsverhuur en kozen twee fietsen uit. De keus was enorm. Er was zelfs een vierpersoonsfiets, maar er waren ook loopfietsjes, mountainbikes en fietsen met zitjes tussen het stuur en het zadel. Voor Jasper was er een fiets met een extra zadeltje. Voor Stijn een fiets met een klein stoeltje. Veel te laag natuurlijk, maar voor een uurtje fietsen prima. We zijn langs de rivier gaan rijden waar geasfalteerde fietspaden door de heel de stad lopen. Een heel leuk ritje. Geen heel mooi gebied. Het blijft de grote stad, maar echt ingericht op recreëren. Zo zagen we honkbalvelden, hondentrainveldjes, roeiclubs en hardlopers.

Na een half uur draaiden we om en fietsten we weer terug. Nu met wind tegen, dus lekker doortrappen. Een Uber bracht ons weer thuis waar de jongens pasta aten. Maarten is nog even naar de avondmarkt gelopen voor een maaltje voor ons.

Onze tassen werden weer ingepakt, want morgen vliegen we naar Japan. Het laatste stukje van onze reis. In Japan zal het een stuk kouder zijn dus de vestjes, sokken, jassen en schoenen werden van onderuit de rugzakken gevist. Komt mooi uit, meer plaats voor de souvenirs die we inmiddels verzameld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *