Taipei

Na een zelfgemaakt ontbijtje met spek en ei zijn we naar een nabij gelegen speeltuin gelopen. De jongens konden even lekker spelen en wij bedachten wat we vandaag verder willen gaan doen.

We zijn gaan lunchen in de foodcourt van Taipei 101, die hoge toren waar we vlakbij zitten. Het was er druk en er was heel veel keus. We aten noodles met buikspek, maar zaten eigenlijk nog een beetje vol van het ontbijt. Ik bestelde nog een mango schaafijs met tapioca parels. Ik vond hem in verhouding al wat duur, maar het bleek echt een mega ijsje te zijn. Die kreeg ik natuurlijk niet op, het was een maaltijd op zich.

Stijn was vanochtend rond 6 uur wakker. Omdat we midden in de stad zitten horen we best wat verkeerslawaai. De dubbelglastrend is nog niet echt over gewaaid naar hier. En eigenlijk is 6 uur 5 uur want in Vietnam was het een uur eerder. Stijn was dus heel erg moe en viel ook in slaap aan tafel. Jasper ‘sliep uit’ tot 7 uur, wat dus eigenlijk gewoon weer 6 uur was in Vietnamese begrippen. We zijn naar huis gelopen en hebben Stijn in zijn tentje gelegd. Slapen kwam er alleen niet van. Hij heeft een half uur liedjes gezongen dus we hebben hem er maar weer uitgehaald.

De jongens mochten even filmpjes kijken. Dan maar op die manier een siësta houden. Om een uur of 5 zijn we naar een Koreaans BBQ restaurant gelopen hier om de hoek. Het weer is hier overigens erg fijn. Rond de 25 graden en half bewolkt/half zonnig. Ik heb zelfs weer eens mijn vestje uit mijn tas opgegraven. Het is even wennen na 4 weken 30+ te hebben gehad, best frisjes hier :-).

In het restaurant kregen we een mooi plekje aan het raam op de eerste verdieping met uitzicht op het drukke kruispunt en de 101 toren. De BBQ werd aangestoken en we bestelden rib eye en varkensnek. Erbij kregen we ontelbaar bijgerechtjes en sauzen. De jongens aten wat van de bijgerechtjes en wat van het vlees. Het vlees smaakte heel erg goed. Het vlees werd aan tafel voor je gebakken overigens. Je moest het dus niet zelf in de gaten houden, maar dat werd voor je gedaan.

Jasper en Stijn waren heel erg gezellig ondanks de vermoeidheid. Het uitzicht en de BBQ waren een leuke afleiding voor ze. En ze aten allebei ook heel goed. Om half 7 rekenden we af en liepen we naar ons huisje. Wat een gezellig avondje en we zijn op tijd thuis, dus de jongens liggen om 7 uur op bed! Helaas ging dat feest niet door… We kwamen ons appartement niet in! Dat heeft namelijk een dubbele deur. Eentje waar we de sleutel van hebben een eentje waar we geen sleutel van hebben. Die deur was van binnenuit op slot gedaan. Dat gaat met zo’n knopje die de deur op slot zet als je hem indrukt. De host had ons al gewaarschuwd, maar wij hebben er geen erg meer in gehad. Dat knopje is natuurlijk heel erg leuk om op te drukken voor een peuter of een kleuter.

Shit! Wat nu? Meteen de host gebeld, maar die nam niet op. We hebben nog even aan de deur staan morren, want het is in principes een deur van niks. De deur intrappen leek ons wat rigoureus, dus we zijn naar de Starbucks aan de overkant gelopen te wachten tot de host reageerde. Gelukkig duurde dat niet lang en bleek er op een geheim plekje een sleutel te hangen voor die deur. Onze host vertelde dat hij al een paar keer een kopie heeft laten maken van die sleutel, maar dat die steeds niet werkt op het slot. Vandaar dus deze rare constructie met twee deuren en maar 1 sleutel.

Al met al viel het mee en waren we kwart over 7 alsnog binnen. Hup naar bed en lekker lang slapen jongens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *