Hangen bij het zwembad

Om 21:30 lagen we allemaal al op bed toen we opeens vuurwerk hoorden. Maar was het wel vuurwerk? Nee! Er kletterde een enorme regenbui op het dak van ons huisje. Wat een kabaal. Gek genoeg duurde het kabaal nog geen halve minuut. Plaatselijk buitje dus. โ€˜s Nachts hoorden we af en toe nog wat gekletter, maar altijd kort. Zouden we vandaag dan echt met het regenseizoen te maken krijgen?

In de ochtend nog een buitje, maar ook weer van korte duur. Volgens onze weer app gaat het heel de dag regenen. Onder het ontbijt bedachten we een plan voor vandaag. Bioscoop? Leuk, maar alles is het Vietnamees. Binnenspeeltuin? Altijd goed, maar de binnenspeeltuin in Hoi An gaat pas om half 4 in de middag open. In Danang schijnt een leuke te zitten, maar dat is 45 minuten met de taxi, enkele reis.

Ondertussen aten we ons ontbijtje op het terras en keken de jongens een filmpje. Maarten en ik verdiepten ons in de route terug naar Japan. En we zijn er uit. We eindigen onze reis in Vietnam met 4 nachten Ho Chi Min Stad. Daarna vliegen we naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Taiwan lijkt ons een interessante bestemming en qua vliegroutes is het een handige optie. Na een kleine week Taipei vliegen we vervolgens naar Osaka. Daar zijn we dan ook nog een kleine week. En dan, en dan zit het er echt op en vliegen we terug naar Schiphol. Zo ver is het gelukkig nog niet! We hebben nog 4 weken te gaan!

โ€˜Is het jou ook opgevallen dat de zon schijnt en het nog steeds niet regent?โ€™ zei ik na een tijdje tegen Maarten. We besloten ons originele plan te volgen en zijn weer naar Shore beachclub gegaan om te zwemmen. Het waait wat harder dan gister, maar wij zaten in een zogenaamde VIP cabana. Een hip, mooi aangekleed bamboehutje met plastic, doorzichtige gordijnen tegen de wind. Overigens is de wind helemaal niet vervelend. Die is juist heerlijk verkoelend.

We lunchten in onze cabana en zijn daarna het zwembad ingedoken. Dat was best fris eigenlijk, maar als je lekker in het water bleef bewegen was het heerlijk. Voor beide jongens hebben we zwembandjes bij ons. Jasper kan staan in het zwembad en Stijn ging steeds op het trappetje staan en wierp zich dan in het water. Kopje onder elke keer maakte het extra leuk voor hem. En we moeten echt uitkijken met Stijntje. Hij werpt zich gewoon in het water als je even niet oplet. Jasper is daarentegen weer heel voorzichtig in het water.

Rond drie uur zijn we weer naar huis gelopen. Onderweg ontdekten we de favoriete bezigheid van de Vietnamezen op zondagmiddag. Karaoke! Bij diverse huizen zagen we de hele familie voor de tv zitten en met microfoon luidkeels zingen. Happy sunday!

Stijn deed nog even een dutje, Jasper mocht een filmpje kijken en Maarten is op zoek gegaan naar accommodaties in Taipei en Osaka. Ik ben naar een van de spaโ€™s hier gegaan voor een pedicure. Dat zijn hier van die luxes die hier heel weinig kosten.

Jasper en Stijn kregen om 6 uur patatjes met vers gemaakte kipnuggets en gingen daarna naar bed. Toen de jongens sliepen zijn wij weer naast ons huisje gaan eten bij de Purple Lantern. We aten heerlijke gestoofde aubergine, papayasalade en gevulde inktvis. Heerlijk!

3 gedachtes aan “Hangen bij het zwembad

  1. Kees.v.d.Bos

    Zo als jullie eten lekker en nog eens lekker; straks lust de hollandse pot niet meer.

    Groeten van de kippetjes en van mij. nog veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *