Strand, zwembad en een fotograaf in Hoi An

Gisteravond hadden we nog twee leuke bezoekers. Meneer Kakkerlak en mevrouwtje Hele Grote Spin. We maakten een aanvalsplan en hebben beiden bezoekers buiten gezet. Ze waren namelijk niet uitgenodigd.

De nacht was verder onrustig. Buiten drupte er steeds iets, we snapte de airco’s niet zo goed, er was een haan die niet kon klok kijken en om 2 uur al kraaide en de babyfoon stond te dicht op het tentje van Stijn dus die sloeg bij elke beweging aan. Jasper kwam om half 1 onze kamer binnen, hij was helemaal bezweet en had dorst. Airco stond dus te warm. Wij hadden het in onze kamer weer te koud. Kortom, geen uitgerust nachtje. Ons ontbijt werd op ons terras gebracht, dus dat was wel makkelijk.

Na het ontbijt zijn we naar het strand gegaan, maar ik zal eerlijk zijn. Pffff, wat duurt het af en toe lang voordat je de deur uit kan met twee kids. Voordat ze allebei genoeg gegeten en gedronken hebben, allebei aangekleed, ingesmeerd en tandengepoetst hebben, ben je een hele tijd verder. We waren dus blij dat we op het strand waren en er een heerlijke verkoelende wind stond. Bij Shore beachclub hebben we twee bedjes uitgekozen met een mooie speelplek in de schaduw. Deze strandtent heeft ook een zwembad waar je gebruik van mag maken zolang je maar eten en drinken besteld. Eten en drinken moeten we toch, dus prima deal!

Jasper en Stijn vermaakten zich in het zand en wij konden even niksen op een ligbed. De zee is overigens heel wild vanwege het regenseizoen dus verder dan je knieën in het water is niet aan te raden.

Overigens merken wij nog steeds niks van het regenseizoen. Alleen maar zon gezien tot nu toe! We aten een lekker lunch op het terras en verplaatsten ons naar het zwembad. Het is niet groot en niet diep, maar Jasper kan er staan, dus ideaal om in te spelen. Om twee uur vertrokken we weer naar Purple Homestay om te douchen en op te frissen. Vanmiddag staat er nog iets bijzonders op het programma. We hebben een afspraak met een fotograaf! Zelf fotografeer ik graag, maar het nadeel is dat je er dan zelf zo weinig op staat. Laat staan dat je leuke foto’s met z’n vieren hebt. Van deze bijzondere reis met z’n vieren wilde ik graag mooie foto’s met z’n allen hebben. Ik vond een lokale fotograaf en om 4 uur hadden we met hem af gesproken in het oude centrum.

Met twee jonge mannen gingen we op pad. Eentje die onze tassen droeg en aanwijzigingen gaf. Eentje die de foto’s maakte. Best een uitdaging, want het centrum van Hoi An is heel druk met toeristen dus je staat altijd wel op iemand zijn selfie, krijgt een selfiestick tegen je hoofd, loopt door iemand zijn beeld of iemand loopt door jouw beeld. Het leek aardig te lukken om ons op de foto te krijgen. Ik hoop wel dat deze fotograaf goed zweetdruppels kan photoshoppen, want het was aardig warm. Zeker als je met een peuter en een kleuter op de arm gek staat te doen. Jasper en Stijn deden het heel goed, al hadden ze natuurlijk niet altijd zin in alle aanwijzigingen die ze kregen. Wat ons betreft een succesvol uitje en we zijn benieuwd naar de resultaten.

Om onze twee fotomodellen in vorm te houden hadden we een ijsje beloofd en bij de eerste de beste vrieskist mochten ze er een uitzoeken. Op het stoepje voor het winkeltje hebben ze hun ijsje opgegeten. Voor veel toeristen ook een attractie. Twee schattige kindjes met een ijsje. Het modellenwerk ging nog even door.

Van te voren hadden we een restaurantje opgezocht en daar wilden we nu naar toe. Om er te komen moesten we over de Japanse brug. De nummer 1 attractie van Hoi An. Officieel moet je er een kaartje voor hebben, maar die hebben wij niet. Van de week controleerden ze niet. Vandaag wel. We moesten dus omlopen. Gelukkig niet ver en we vonden ons restaurantje meteen; Nú Eatery. Een klein sfeervol restaurantje met een hele kleine kaart. De meeste Vietnamese restaurant hebben een enorme kaart met heel veel keuzes, te veel vinden wij zelfs. Dit tentje had 3 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. We namen alle 3 de voorgerechten en een hoofdgerecht. En het smaakte overheerlijk! Echt heel smaakvol en mooi gepresenteerd. Je zou het bijna haute cuisine kunnen noemen. We aten o.a. een hapje met kroepoek en garnaal en een gestoomd broodje met geroosterd buikspek. Ontzettend lekker!

Met een taxi zijn we weer naar huis gegaan en zijn we allemaal op tijd naar bed gegaan. Hopelijk vannacht een rustiger nachtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *