Naar An Bang

Vannacht rond 3 uur kroop Jasper bij ons in bed. We leggen altijd uit waar wij slapen, maar ik vind het knap dat hij het altijd meteen weet te vinden midden in de nacht of ‘s ochtends vroeg.

Stijn werd om half 7 wakker en Jasper sliep nog als een blok. Wij zijn in de slaapkamer van de jongens gaan zitten en hebben Jasper lekker laten slapen. Om half 8 ging ik even kijken in onze kamer bij Jasper. Uh…. een leeg bed? Oh jee, kind kwijt? Snel naar beneden gelopen. En Jasper zat in zijn pyjamaatje bij omaatje, de schoonmoeder van Dinh, op de bank op het terras.

Na weer een lekker ontbijtje zijn we gaan inpakken. Vandaag verhuizen we naar een nieuwe homestay. Deze ligt in het dorpje An Bang. Een klein dorpje aan het strand, 4 km ten noorden van Hoi An. We namen afscheid van Dinh en haar familie. Wat een fijn verblijf was dit toch! We werden uitgebreid geknuffeld en kregen nog een cadeautje van Dinh. Twee Vietnamese koffiefilters en een zakje koffie om Vietnamese koffie te maken. Wat lief en leuk! Gaan we zeker thuis gebruiken.

Met een taxi zijn we naar An Bang gereden. Een klein relaxed dorpje aan het strand. We logeren hier bij Purple Homestay. Ook weer bij een familie op het erf. Na, onze host, verwelkomde ons. Een relaxte dame die heel goed Engels spreekt. Over het algemeen wordt er heel goed Engels gesproken vinden wij, alleen het accent levert nogal wat spraakverwarring op. Zowel twee kanten op. Zo hadden we in een restaurant een amusant gesprek over de rijst die we wilden. Wij wilden sticky rice, de serveerster verstond steeds chicken rice. Tjikkie rais? No, sssstikkkie rice. Yes, yes tjikkie rais! Zoiets, haha. Uiteindelijk kwam het goed. En in een ander restaurant probeerde ik duidelijk te maken dat ik wat te drinken wilde voor de jongens zonder prik. ‘NO sparkeling!’ En de serveerster maar trots zeggen ‘yes, yes, we have sparkeling water’.

Maar goed, aangekomen bij Purple homestay liet Na ons huisje zien. Een terras met een groot ligbed, woonkamer, twee slaapkamers, keuken en badkamer. Fantastisch plekje weer! We zijn een leuk plekje voor de lunch gaan zoeken. We kwamen uit bij een strandtent genaamd Soul Kitchen. Pal aan het strand en met een beetje Ibiza sfeertje. En wat een mooi strand. We hadden niet zulke hoge verwachtingen van het strand van te voren, maar dit ziet er echt super uit. Op een groot familie formaat strandbed namen we plaats en bestelden we wat te drinken en te eten. Pffff, maar wat waren Jasper en Stijn vervelend. Zo vervelend hebben we ze nog niet meegemaakt deze reis. Niet stil willen zitten. Klieren, elkaar plagen, schreeuwen. Toen het eten kwam kalmeerde de boel gelukkig een beetje. Ze hadden vanochtend ook niet veel gegeten tijdens ontbijt. Waarschijnlijk hadden ze gewoon heel erg trek. En het is ook heerlijk heet weer vandaag. Dat helpt natuurlijk ook niet voor de boys.

Na het eten zijn we over het strand weer naar ons huisje gelopen. Het is een mooi, fijn en rustig stukje strand met wat strandtentjes met standbedjes. Je kunt er ook parasailen, dus we zien achter elkaar gillende mensen vanaf het strand vertrekken. ‘Kijk een ballon!!!’, riepen de jongens enthousiast.

Bij ons huisje aangekomen is Stijn lekker gaan slapen en mocht Jasper een filmpje kijken. We hebben een oude smartphone extra meegenomen en die komt goed van pas. Jasper en Stijn kunnen daar Netflix of YouTube filmpjes op kijken. Ik ben op zoek gegaan naar strandspeelgoed. Ik vond twee leuke setjes speelgoed en Jasper was ook helemaal blij met de nieuwe aankoop. Snel ingesmeerd met zonnebrand en ik ben met hem naar het strand gelopen. Dat is maar 2 minuten lopen. Heel relaxed! We kozen twee strandbedjes en Jasper kon aan de slag met het strandspeelgoed. Hij heeft heerlijk zitten spelen terwijl ik van mijn watermeloensapje genoot en de LINDA las. Die heeft een vorige bewoner achtergelaten in ons huisje. Bof ik even!

Maarten en Stijn voegden zich een uur later bij ons. En tot het echt begon te schemeren zijn we lekker op het strand gebleven. Het was tegen zessen en etenstijd. We zijn snel gaan douchen en hebben voor de jongens eten besteld. Dan kunnen zij op tijd naar bed en eten wij daarna in het restaurant met z’n tweetjes. Purple homestay heeft namelijk ook een restaurant, Purple Lantern. En dat is pal naast ons huisje. Om 8 uur sliepen Jasper en Stijn en zijn wij, vergezeld van de babyfoon, in het restaurant gaan eten.

We aten heerlijk Vietnamese seafood gerechtjes en geroosterd buikspek. Relaxed dat wij even rustig kunnen eten terwijl de jongens 10 meter verder lekker liggen te slapen.

Een gedachte aan “Naar An Bang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *