Laatste dag Japan

Ons laatste dagje Japan. Nou ja, niet helemaal. In november zijn we nog een paar dagen in Japan voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

In de ochtend ben ik nog even gaan winkelen. Winkelaanbod viel een beetje tegen. Gelukkig kwam ik snel de beste winkel van Japan tegen. De 100 yen winkel! Alles in deze winkel kost dus maar ¥100. Op het moment is dat maar €0,75. Nou is het meeste natuurlijk Made in China rommel, maar ik vond zowaar mooie theekopjes met het predikaat Made in Japan.

Leuk dat shoppen, maar jullie waren toch aan het backpacken? Klopt! En al onze souvenirs slepen we ook niet mee, we sturen ze naar huis. Al meerdere malen hebben we een grote doos naar huis gestuurd. Altijd via bootpost. Dan is het 2-3 maanden onderweg, maar we hebben de tijd. We hebben dit al op meerdere plekken ter wereld gedaan en het is altijd aangekomen. Gemiddeld zijn de kosten €5 tot €10 per kilo. Niet heel rendabel natuurlijk, zeker niet als je bij de 100 yen winkel shopt, maar wel leuk om voor thuis nog wat leuke souvenirs mee te kunnen nemen. Deze keer zat de doos vol met allerlei souvenirs en ook wat spullen uit onze bagage die bij nader inzien toch overbodig zijn. Ken je dat? Dat je toch altijd teveel meeneemt?

En weet je nog dat ik vertelde over de Starbucks sweet patato koffie? Nou ik heb hem geprobeerd. Hij heet ook nog eens de crispy sweet patato latte. Hij was vooral zoet. Had ver weg iets van gember weg. Dat crispy begreep ik niet helemaal, maar ze strooien dus was mini zoete aardappel chipjes over je koffie en die kom je uiteindelijk tegen. Een beetje vreemd, maar wel lekker… Later zag ik bij McDonalds de seizoensmilshake op een poster… Zoete aardappel milkshake!!! Vandaag had ik ook een seizoenskoffie. Caramelkoffie met een slagroom en een lepel appelmoes. Uhhh… apart!

Terwijl ik aan het shoppen was zijn de mannen naar de speeltuin gegaan. Die stond alleen een beetje onder water na de regen van gister. We zijn gaan inpakken, want vanmiddag verhuizen we naar een hotel in de buurt van Narita Airport. We vliegen morgen namelijk om 8:35 naar Bali. Toen we boekten waren we blij dat we een rechtstreekse vlucht hadden gevonden. En een keertje vroeg op moet kunnen. Nu het bijna zo ver was vonden we met bus en trein naar de airport om 5:00 in de ochtend niet zo’n strak plan en een taxi kost bijna €150. We boekten dus een super de luxe airport hotel met 3 grote bedden voor maar €59. Eind van de middag zijn we met onze tassen naar het station gelopen en met de trein naar het hotel gegaan. Laatste stukje met de taxi. Voor kleine ritjes is dat heel betaalbaar.

Ons hotel is luxe en groot! Bijna 800 kamers en 4 restaurants. In het Japanse restaurant zijn we gaan eten. We verwachtten er niet zo veel van, maar het was een super maal! Prachtig opgediende hapjes met allerlei bijzondere ingrediënten. De jongens vonden het alleen niet zo lekker. Zelfs de rijst vonden ze niet lekker, terwijl die er altijd goed in gaat hier. Het was ook eigenlijk te laat voor ze. Dus hup naar bed, want ook al hebben we uitzicht op de airport, we moeten nog steeds vroeg op morgen.

3 gedachtes aan “Laatste dag Japan

  1. Hella

    Lieve Annie,
    Zo eindelijk. Ik heb ze allemaal in 1x gelezen. En wat een toffe verhalen. Ik weet ook gelijk waar je energie van krijgt: het reizen en schrijven combineren. Geniet Van alles en elkaar. Trots op je!!! Dikke kus Hella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *