Mickey Muis

Tokyo Disney!!! Maarten was nog nooit in een Disney park geweest en ik 25 jaar geleden voor de eerste en laatste keer. Een redelijk nieuwe ervaring dus voor ons. Met de trein op pad. Dat duurde ongeveer 40 minuutjes. In een van de twee treinen hadden we een klassieke Tokyo in de spits trein. Lekker vol dus. Maar geen zorgen, ze hoefden ons niet aan te duwen en eigenlijk was de metro net zo vol als de Randstadrail in de spits.

Daarna naar het park gelopen, pfff dat duurt al een eeuwigheid voordat je binnen bent. Een lang stuk lopen, tassen controle, ticketcontrole… uiteindelijk stonden we pas half 11 echt in het park. We hebben ook nog een buggy gehuurd hier in het park. We hebben alleen een draagzak bij ons en tot nu toe een buggy niet gemist. Hier leek een buggy ons wel handig voor Stijn. Stijn ging er in ieder geval prinsheerlijk in zitten.

Daarna even oriënteren. Waar zijn we? Wat is leuk? Hoe lang is het wachten? Volgens de voorspelkalenders online is vandaag een rustige dag. Mijn hemel! Ik wil niet weten hoe dit park er uit ziet op een drukke dag! Wij vonden het al redelijk druk eigenlijk. De fast passes om een gereserveerd tijdslot te krijgen waren ook al heel snel uitverkocht. En wij hadden de machines om te reserveren nog niet eens gevonden.

Via een app kun je nakijken wat de wachttijden zijn en alles minder dan een half uur vonden wij acceptabel. Voor de jongens was dat ook prima. Onze eerste attractie was ‘it’s a small world’. Het wachten viel mee en de rit in het bootje viel heel erg in de smaak! ‘Gaan we nog een keer met de bootjes?’, heeft Jasper een paar keer gevraagd. We hebben uiteindelijk nog een tweede ritje kunnen doen.

Beetje jammer dat het begin van de middag ging regenen. Waren we op voorbereid, maar toch. We zochten een route uit met attracties op korte afstand en waar je overdekt in de rij stond. Het viel ons op dat heel veel sprookjes attracties toch best een beetje spannend zijn voor kleine kinderen. Zoals Pinokkio. We zijn ook naar een 3D film van Mickey Mouse geweest (Of Mickey Muis zoals de jongens hem noemen). Stijn zette het na 1 minuut op een brullen van al dat geluid en bewegend beeld. Hij kalmeerde gelukkig snel en de Japanners om ons heen vonden het alleen maar ‘Kawaaaaiiii’ dat hij zo moest huilen.

De buggy hebben we in de tussentijd bij een attractie laten staan. Je moet hem buiten parkeren en hij was dus helemaal nat geregend. De draagzak was fijner voor Stijn en hij heeft ook veel zelf gelopen met z’n regenjasje aan.

Opvallend trouwens dat heel veel mensen verkleed naar het park komen. Hordes volwassenen verkleed als prinses of in een winnie de poeh onesie. Ook kun je overal in het park popcorn kopen en in je Disney popcornbak laten bijvullen. Voor €20 koop je een Mickey Muis hoofd, de honingpot van Winnie de poeh of de koets van Assenpoester. Die vul je dan met popcorn en hang je om je nek. Zo kun je heel de dag popcorn eten in de rij.

Morgen gaan we nog een dag en kunnen we onze ervaringen van vandaag gebruiken om ons wat beter voor te bereiden.

Een gedachte aan “Mickey Muis

  1. Frits

    Zo, even een inhaalslag gemaakt en veel gelezen. Wat maken jullie een mooie reis, en wat genieten jullie van elkaar.
    Benieuwd naar de komende dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *